Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πάτρα: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας μετά την απόπειρα στραγγαλισμού γιατρού

Ανακοίνωση της Διοίκησης

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, Θεόδωρος Σερεμέτης καταδικάζει κατηγορηματικά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι ήδη λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα για την αναδιάταξη του χώρου του Τμήματος Επειγόντων και την ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο, ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“H Διοίκηση του ΓΝΠ καταδικάζει κατηγορηματικά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που μάχονται καθημερινά, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπηρετώντας το συνάνθρωπο και σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ την περασμένης Τρίτης στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός εξαίρετου και υποδειγματικού ειδικευόμενου γιατρού, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ εφημέρευε και παρακολουθούσε ασθενείς τόσο στην κλινική, όσο και στα επείγοντα, δέχτηκε απρόκλητα, επίθεση από συνοδό ασθενούς και απόπειρα στραγγαλισμού, καταλήγοντας αναίσθητος στο έδαφος.

Τέτοιου είδους περιστατικά όπου ασθενείς ή συνοδοί επιτίθενται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι απολύτως καταδικαστέα και η διοίκηση τα αντιμετωπίζει, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κάθε πρόσφορα ένδικο μέσο.

Λαμβάνονται παράλληλα ιδιαίτερα μέτρα για την αναδιάταξη του χώρου του Τμήματος Επειγόντων και την ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο, ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.”

5 σχόλια:

  1. Υπαρχει αυτεπαγγελτη διωξη κατα του δραστη ????? Υπαρχει νομικη καλυψη του ιατρου και καλυψη της δικαστικης δαπανης απο το νοσοκομειο . Αν δικαστη εστω και ενας απο αυτους που επιτιθενται αναιτια σε ιοτρους και μαλιστα σε εφημερια τοτε ο επομενος θα το σκεφτει πολυ πριν κανη την ανοησια του. Ετσι με την ατιμωρησια και την πληθωρα περιστατικων στα νοσοκομεια σε λιγο θα εχουμε επαναληψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι αλλά αυτεπάγγελτη δίωξη υπάρχει μόνο για τους γιατρούς του ΕΣΥ (και νοσηλευτές, διοικητικούς, κηπουρούς κλπ όλοι αυτοί είναι περιουσία του Ελληνικού κράτους) και όχι για τους ειδικευόμενους. Έπρεπε ο συνάδερφος να παρατήσει την εφημερία και να πάει να καταθέσει μήνυση. Και συνήθως οι πρόεδροι και η διοίκηση σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμάν να μην γίνει μήνυση (άσχετα που μετά βγάζουν άλλου τύπου ανακοινώσεις. Οι ειδικευόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι (κατάντια επιπέδου Ελ. Υγείας...) και οι διαμαρτυρόμενοι (και βίαιοι) ψηφοφόροι έχουν περισσότερα δικαιώματα.

      Διαγραφή
  2. Θα το ξαναπούμε για ...νιοστή φορά: ο νόμος της αγοράς (στους οποίους ομνύουμε) λέει ότι όταν ο πελάτης/ασθενής πληρώνει, σέβεται τον γιατρό και τον επαγγελματία και κάθεται σούζα. Όταν όλα είναι τζάμπα, θα ξεσπάσει και θα τα κάνει μπ.....λο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους οίκους ανοχής υπάρχει τάξη,σειρά,υπομονή.
      Υπάρχει ο νταβατζής,οι μπράβοι,η τσατσα,κτλ.
      Οποιος πάει να πουλήσει μαγκιά,την πάτησε άσχημα.
      Μην αδικείς τα μπορντελα λοιπόν,
      Εκει ειναι καλύτερα τα πράγματα...

      Διαγραφή
    2. ο ανώνυμος 10.29: συμφωνώ συνάδελφε και θα προσθέσω: τα ιδιωτικά "σαλονάκια" των κλινικών καθηγητάδων είναι γεμάτα. Τους βλέπει ο συνάδελφος καθηγητής με ..."επετηρίδα", αλλά δεν ακούγεται κιχ! Γιατί είναι η αυθεντία του "καθηγητή" και πληρώνει ο άρρωστος 80 - 100 ευρώ.

      Διαγραφή