Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Δεκατρείς «μικρούς υπουργούς Υγείας» προτείνει η ΝΔ



Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ένα αποκεντρωμένο σύστημα υγείας που θα περιλαμβάνει δεκατρείς «μικρούς υπουργούς Υγείας», έναν ανά καλλικρατική περιφέρεια, περιέγραψε ο τομεάρχης του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δέσμευση».

Onmed.gr

«Τις επτά υγειονομικές περιφέρειες θα τις αναπτύξουμε σε 13 περιφέρειες, σύμφωνα με τον Καλλικράτη. Όλη η διάρθρωση της υγείας θα είναι σε επίπεδο περιφέρειας. Μιλάμε για 13 μικρούς “υπουργούς υγείας” που θα ελέγχουν τις προμήθειες στα νοσοκομεία, τη διαχείριση φαρμάκων και το προσωπικό. Η μορφή διοίκησης θα είναι ο διοικητής, ο αναπληρωτής διοικητής για την πρωτοβάθμια υγεία και ο αναπληρωτής διοικητής της ψυχικής υγείας» ανέφερε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της ΝΔ για την πρωτοβάθμια υγεία, ο τομεάρχης υγείας έκανε λόγο για «σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αξιοποιώντας τον ΕΟΠΥΥ» ώστε να εδραιωθεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ενώ τη βάση της πρωτοβάθμιας υγείας θα αποτελούν οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό υγείας, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως στόχος είναι τα διακρατικά συμβόλαια με ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού και η πιστοποίηση των σχετικών δομών ώστε σε διάστημα 3-4 ετών να επιτευχθούν έσοδα της τάξης των 400 εκ. ευρώ και σε βάθος δεκαετίας 2 δις ευρώ.

5 σχόλια:

  1. καλή μάσα !θα προκόψετε και σεις με όλο αυτό το σκυλολόι που θα διορίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοι μπαρουφολόγοι και αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δέκατος τέταρτος να ασχοληθεί με τους 2500 απολυμένους γιατρούς του ΙΚΑ και τους 2500 διορισθέντες από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ για να ψάξει ποιους χρειάζεται, αυτούς που ξέμειναν η αυτούς που απολυθήκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι ειναι ίδιοι.
    Θέλουν τις καρέκλες για αυτούς και το σκυλολόι του καθενός.
    Ποιος μπορεί πια να ξεβρωμίσει αυτήν την έρημη ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν ιδεα δεν ειναι κακη αλλα στην εφαρμογη σιγουρα θα αποτυχει.Η παραταξη αυτη εχει βγαλει μερικους απο τους χειροτερους υπουργους υγειας.Βεβαια ,η νυν ηγεσια του υπ υγ ειναι εκτος συναγωνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή