Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Πόσους θανάτους γλιτώσαμε από την καραντίνα- Τι έδειξε έρευνα που έγινε για την Ε.Ε.


Τελικά μπορεί οι 1008 ώρες καραντίνας που περάσαμε όλοι μας να ήταν ότι πιο παράξενο, περίεργο και καταπιεστικό έχει ζήσει αυτή η γενιά, φαίνεται όμως ότι αποτέλεσε σωτήριο για όλους αφού αποφεύχθηκαν χιλιάδες θάνατοι.

Με βάση έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων μεταξύ αυτών και ο καθηγητής οικονομικών της υγείας Κυριάκος Σουλιώτης, κατά την οποία αξιολογήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν και ειδικά η καραντίνα αλλά και η κοινωνική αποστασιοποίηση, βρέθηκε ότι γλιτώσαμε χιλιάδες θανάτους.

Πότε θα κατέρρεε το ΕΣΥ

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν οι παρεμβάσεις που έγιναν για τον κορονοϊό, εάν η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει τα μέτρα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είχε κατακλυστεί μεταξύ 30 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Επιπλέον, οι παρεμβάσεις απέτρεψαν 4360 θανάτους ενώ απέτρεψαν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης από κατάρρευση. Φαίνεται με βάση την έρευνα ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά των Ελλήνων ειδικών απέτρεψαν ένα σενάριο Ιταλίας ή Ισπανίας για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών – 2ος Κύκλος» (MIS -5033021), που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου