Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για ηλικίες 15-17 ετών -Μόνο με Pfizer

Στις 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών.
Healthpharma.gr

Η κυρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων. Συνέχισε λέγοντας ότι η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα έχει στρέψει στο ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες. Από αυτές θα εξαρτηθούν τα επόμενα επιδημικά κύματα που θα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους.

Ο κίνδυνος από τη νόσηση για τους 15 – 17 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός. Εξάλλου και σε αυτές υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Κύριο χαρακτηριστικό στις ηλικίες αυτές είναι η διασπορά της νόσου στο περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρχουν ευάλωτα άτομα ή ανεμβολίαστα.

Μελέτη έχει δείξει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί καταφέρνουν να «φρενάρουν« τις μεταλλάξεις, αντίθετα από τα ανεμβολίαστα. Επιπλέον, ο εμβολιασμός αποτρέπει νοσηλείες και βαριά νόσηση σε ποσοστό άνω του 93%. Σε μικρότερο ποσοστό προστατεύουν κάποιον από το να κολλήσει.

Δημοσίευση αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι οι εμβολιασμένοι καταφέρνουν να φρενάρουν την εξελικτική διαδικασία του ιού. Οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως εργαστήρια παραγωγής νέων μεταλλάξεων.

Οπως γνωστοποίησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά 15-17 ετών ανοίγει την Πέμπτη.

H συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net. Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου