Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Lockdown στη Μύκονο: Απαγόρευση μουσικής, αλλά και κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Το πρώτο lockdown εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού επέβαλλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο νησί της Μυκόνου, μετά τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σοκ για τους παραθεριστές και τους επιχειρηματίες του νησιού, που περίμεναν το καλοκαίρι για να πάρουν ανάσα. Το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ανακοινώθηκε ότι η Μύκονος μπαίνει σε καθεστώς lockdown έως τις 26 Ιουλίου.

Ο τετραπλασιασμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, έφερε τα περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και απαγόρευση μουσικής παντού από τις 18:00 το απόγευμα και όλο το 24ωρο!

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου