Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για αναισθησιολόγους

Συντάκτης: Virus

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπει έκτακτο επίδομα 400 ευρώ το μήνα έως το τέλος του 2022 για τους αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΕΣΥ. Η τροπολογία ψηφίστηκε κατά το νομοσχέδιο για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η ρύθμιση που δίνει οικονομικά κίνητρα αφορά αναισθησιολόγους που διορίζονται σε θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαθμού αλλά και τους ήδη υπηρετούντες αναισθησιολόγους. Ακόμη και ειδικευόμενοι στην αναισθησιολογία θα λαμβάνουν επίδομα ύψους 250 ευρώ.

Η πρόβλεψη για την χορήγηση του επιδόματος αφορά το διάστημα έως της 31ης Δεκεμβρίου του 2022. Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα θα είναι αφορολόγητο, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης της εισοφράς αλληλεγγύης. Ακόμη, δεν θα υπόκειται σε εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής και υγειονομικής περίθαλψης και δεν θα προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους ιατρούς του ΕΣΥ. Από τη 1η Ιανουαρίου του 2023 το σύστημα θα επανέλθει στην ισχύουσα κατάσταση που προβλέπει προσαυξήσεις επι των μισθών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενδυναμωθούν σημαντικά και τα περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου