Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Νέες οδηγίες ανακοινώνουν τα CDC για τη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους

Κούρεμα στην εποχή του κορωνοϊού, με προστατευτική μάσκα / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να ανακοινώσουν αναθεωρημένες οδηγίες χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, με φόντο την αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και την πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, ανέφεραν πηγές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι τα CDC αναμένεται να συστήσουν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς. Τα CDC και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Τα αμερικανικά Κέντρα θα παραχωρήσουν μια συνέντευξη Τύπου για τις αναθεωρημένες τους οδηγίες σήμερα, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Τον Μάιο, τα CDC στις οδηγίες τους ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζονταν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Τότε, επίσης, είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι οι τότε νέες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονταν σε μια απότομη μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-cdc-odigies-maskas-emboliasmenoys-amerikanoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου