Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Θεοδωρακοπούλου: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – «Σεπτέμβριο θα έχουμε γεμίσει και θα ψάχνουμε κρεβάτια»

«Σε κάθε εφημερία έχουμε περιστατικά που χρειάζονται παρακολούθηση, κάτι που είχε ξεθωριάσει πριν 2-3 εβδομάδες. Είχαμε χαλαρώσει, δεν γίνονταν εισαγωγές, είχαμε επιστρέψει στην αρχική λειτουργία, κλείνοντας τα τμήματα covid και κρατώντας μόνο λίγα κρεβάτια για το τυχαίο περιστατικό και ξαφνικά έχουμε εισαγωγές και ξαναανοίγουμε τμήματα», τόνισε η Διευθύντρια ΕΣΥ στην Β’ κλινική Εντατικής Θεραπείας στο Αττικό Νοσοκομείο- Αντιπρόεδρος της ελληνικής εταιρίας εντατικής θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου


Trending

Εάν δεν ανακοπεί η παρατηρούμενη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, «Σεπτέμβριο θα έχουμε γεμίσει, θα ψάχνουμε κρεβάτια», είναι η πρόβλεψη που έκανε η Διευθύντρια ΕΣΥ στην Β’ κλινική Εντατικής Θεραπείας στο Αττικό Νοσοκομείο- Αντιπρόεδρος της ελληνικής εταιρίας εντατικής θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

«Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε κάθε εφημερία έχουμε περιστατικά που χρειάζονται παρακολούθηση, κάτι που είχε ξεθωριάσει πριν 2-3 εβδομάδες. Είχαμε χαλαρώσει, δεν γίνονταν εισαγωγές, είχαμε επιστρέψει στην αρχική λειτουργία, κλείνοντας τα τμήματα covid και κρατώντας μόνο λίγα κρεβάτια για το τυχαίο περιστατικό και ξαφνικά έχουμε εισαγωγές και ξαναανοίγουμε τμήματα. Νεαρότερες ηλικίες νοσηλεύονται και μεγαλύτερης ηλικίας, ανεμβολίαστοι σε ποσοστό πάνω από 90%», είναι η κατάσταση που επικρατεί τώρα όπως την περιγράφει η κ. Θεοδωρακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Έχουμε χαλαρώσει, τον ιό τον έχουμε ελέγξει αλλά όχι τόσο ώστε να μην πεθαίνουν ασθενείς. Δεν έχει περάσει μέρα εδώ και 1,5 χρόνο που να μην έχει πεθάνει ένας άνθρωπος. Έχουμε κατηγορηθεί ότι κολλάμε εμείς τους ανθρώπους που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Στο μυαλό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι υπάρχουν δυνάμεις που οδηγούν αυτή την κατάσταση, αυτούς δεν μπορούμε να τους μεταπείσουμε, αλλά υπάρχει μέρος των ανθρώπων που αμφισβητεί το εμβόλιο, όχι τον ιό και αυτούς πρέπει να πείσουμε» ανέφερε, σχετικά με τους αρνητές των εμβολίων.

Μάλιστα επεσήμανε πως προϋπήρχε το αντιεμβολιαστικό κίνημα, άνθρωποι που δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους και εκτιμά πως είναι οι ίδιοι που τώρα δεν εμβολιάζονται, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι τηρώντας τα μέτρα προστασίας δεν θα κολλήσουν.

«Έχουμε ένα εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί σε εκατομμύρια κόσμο. Και αρνούνται να πειστούν ότι το εμβόλιο θα προστατέψει την ζωή τους. Καμία κλινική μελέτη δεν έχει συμπεριλάβει τόσους ασθενείς στα διάφορα φάρμακα που παίρνει κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρακοπούλου.

Εξέφρασε τέλος, την πεποίθηση πως εάν συνεχιστεί η επιδημιολογική κατάσταση όπως σήμερα, η κατάσταση στα νοσοκομεία να μην επιτρέψει σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να απέχουν από τις θέσεις τους έστω για λίγες καλοκαιρινές διακοπές. “Υπάρχει φόβος ότι δεν θα πάρουμε κάποιοι ούτε άδεια, εγώ είμαι 1,5 χρόνο στα Covid-19, αποκλειστικά. Δεν μπορούν να καταλάβουν την σωματική καταπόνηση πέρα από την ψυχολογική, είναι φοβερά δύσκολο να έχουμε να κάνουμε με έναν θανατηφόρο ιό. Δεν είναι η ρουτίνα που είχαμε, πρέπει να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης, να προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και το προσωπικό», ενώ τόνισε πως δημοκρατία είναι να υποχρεώνει τον πολίτη να αποκτήσει συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου