Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία! Προμηθευτές: «Δεν παραδίδουμε υλικά. Καταρρέουμε»!


Ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία! Προμηθευτές: «Δεν παραδίδουμε υλικά. Καταρρέουμε»! Όλα τα είχε το ΕΣΥ, οι μεγαλύτερες ελλείψεις υλικών του έλειπαν, καθώς οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού δηλώνουν απερίφραστα πια ότι έχουν πλήρη αδυναμία παραδόσεων. Δείτε πόσα χρωστά το δημόσιο στους προμηθευτές των νοσοκομείων.
 Μπορεί τα νοσοκομεία να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους προμηθευτές υγειονομικού υλικού, όλα όμως δείχνουν ότι ο κλάδος θα υποστεί και νέο κούρεμα καθώς τα λεφτά είναι πολλά …Άρη και μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. 
 
Οι προμηθευτές πάντως, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να τροφοδοτούν με τα απαραίτητα υλικά τα Νοσοκομεία. 
«Η παύση πληρωμών, τα υπέρογκα χρέη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και η αδράνεια της Πολιτείας έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις στα πρόθυρα χρεοκοπίας» δηλώνουν χαρακτηριστικά.
 
Γι αυτό και κάνουν ύστατη έκκληση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών για την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων ώστε να συνεχιστεί η ομαλή παράδοση υλικών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. 
 
Και γιατί καταρρέουν οικονομικά; 
Διότι υπέστησαν απώλεια  €700 εκατ. από το «κούρεμα» των ομολόγων που τους δόθηκαν ως πληρωμή για τα χρέη των Νοσοκομείων του 2008 και 2009.
Καταγράφεται νέα συσσώρευση χρεών που υπερβαίνει τα €600 εκατ., λόγω της πλήρους παύσης των πληρωμών από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

 ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου