Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τι προβλέπει η τροποποίηση της υπ. Απόφασης για την τιμολόγηση του δελτίου τιμών




Πλαφόν στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, τίθεται με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μετά τα λάθη και τις παραλείψεις που εντοπίστηκαν στο δελτίο τιμών.
Με την υπουργική απόφαση καταργείται ουσιαστικά το δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ενώ το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή Τιμών συνεδριάζει για τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, προκειμένου να ισχύσουν από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Υγείας και ειδικά ο κ. Μ. Σαλμάς, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση υπουργικής απόφασης που να θέτει πλαφόν στις τιμές των φαρμάκων, γιατί ήταν άμεσος ο κίνδυνος εξαφάνισης φαρμάκων από την ελληνική αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με βάση τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να τιμολογήσουν τα προιόντα τους, διότι ανατρέπεται το ευρωπαϊκό σύστημα τιμών, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς.
Αν ίσχυε η προηγούμενη τιμολόγηση, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα προτιμήσουν να αποσύρουν ένα φάρμακο από την Ελλάδα προκειμένου να μη συμπαρασύρει την τιμή του στις υπόλοιπες χώρες.

Ygeianet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου