Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κινούνται νομικά κατά του ΕΟΠΥΥ


Έκτακτη συνάντηση εν όψει της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και των δραματικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας είχε σήμερα το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.
«Οι πάροχοι και οι χρήστες υγείας ένωσαν τη φωνή τους και προσδιόρισαν τις κόκκινες γραμμές και την κοινή πολιτική τους ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που υποβαθμίζουν τραγικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και οδηγούν σε εξαθλίωση τον λειτουργό της υγείας εν όψει της μεγάλης πανιατρικής συγκέντρωσης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο President», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίσθηκε:

• οι πάροχοι και οι χρήστες της υγείας να κινηθούν με νομικές διαδικασίες εναντίον του ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας τις οφειλές και τον συμψηφισμό των χρεών που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον υγειονομικό κόσμο.
• Πανελλαδική Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή παρόχων και χρηστών υγείας και παράλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
• Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να εκτεθούν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.
• Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνων και διεκδικήσεων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, ΕΙΝΑΠ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδ.Πρωτοβάθμιας Υγείας ,Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρ.παθολ/τόμων, Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, Επαγγελματική Ένωση Ακτινολόγων-Απεικονιστών Ελλάδας, Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Αττικής.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
http://www.zougla.gr/greece/article/kinounte-nomika-kata-tou-eopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου