Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση σχετικά με την αναστολή επίσχεσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ , ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Α.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μ.ΣΑΛΜΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚ (ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ:
1. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
2. ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
3. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΑ η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ( ΙΣΩΣ € 150 ΕΚ). Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
4. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ € 1,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 2010 & 2011.


Στη συνέχεια οι μεγάλες κλινικές του κέντρου ανέστειλαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία συνεννόηση με τους υπολοίπους την κινητοποίηση και ακολούθησαν μετά οι μικρές κλινικές καθώς και οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων. Κατόπιν αυτών, το συντονιστικό μέτωπο των υπόλοιπων διαγνωστικών κέντρων, των εργαστηριακών και της ένωσης ιατρών ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε σε πολύωρη συνεδρίαση, την 7ήμερη αναστολή έναρξης των κινητοποιήσεων με σκοπό να δοθεί χρόνος στον κ. Στουρνάρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του με την ρητή δέσμευση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επανέλθουμε με επίσχεση παροχής υπηρεσιών την Δευτέρα 15/10/2012. Η Ένωση παρά το γεγονός ότι διαφώνησε με την αναστολή , θεωρώντας ότι είναι απίθανο να υλοποιηθούν τα παραπάνω και εκτιμώντας ότι η αναστολή αποτελεί τόσο συνδικαλιστικό όσο και στρατηγικό λάθος, είναι υποχρεωμένη να συνταχθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας του μετώπου προκειμένου να συνεχίσουμε να προχωράμε συντεταγμένα όλοι μαζί. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αυξάνοντας τη δύναμή μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη δυναμικά, με διαφορετικούς όρους ακολουθώντας νέο στρατηγικό, διεκδικητικό και νομικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου