Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα εργαστήρια, στο δρόμο της διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ, και ενώ τα μεγάλα επιχειρηματικά κεφάλαια της Α' Βάθμιας (διαγνωστικά κέντρα) και της Β' βάθμιας (κλινικές) είχαν ήδη συμφωνήσει τους όρους της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, και χωρίς κανένα ενδιαφέρον ή κάλυψη από τον ΠΙΣ, η απόφαση να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ΉΤΑΝ δυστυχώς ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Η μάχη της επιβίωσης και της παραμονής των μικρών εργαστηρίων στην αγορά, δόθηκε πολύ σκληρά, με την προσκόμιση στην Κα. Δρέττα, ενός πιστοποιητικού της ICAP, που έδινε στα μικρά εργαστήρια ποσοστό 35% της αγοράς. Ο ΠΙΣ ήταν απών.
    Επί της διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ οι ομοσπονδίες των εργαστηριακών ιατρών,έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, ενώ οι εκπτώσεις που ζητήθηκαν από τον Βουδούρη άγγιζαν το 30-40%. Τελικά επιτεύχθηκε μία σύμβαση με σχετικά καλούς όρους (10% έκπτωση μετά τις 20.000 ευρώ), εάν αναλογιστεί κανείς το άνοιγμα της αγοράς προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της εποχής και τον κλειστό πτωχό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Ο ΠΙΣ δε συμμετέχει.
    Η αγωνία όλων των φορέων Α βάθμιας, κορυφώθηκε για την ελλειπή διαδικασία ελέγχου της εκτέλεσης του κλειστού πτωχού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με τους φαρμακοποιούς να διεκδικούν κατά πλειοψηφία τα χρηματικά εντάλματα του οργανισμού, και με εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης / άνοδο του κωδικού της φαρμακευτικής περίθαλψης σε περιβάλλον περικοπών όλων των άλλων κωδικών ιατρικών υπηρεσιών υγείας. Ο ΠΙΣ σιωπά.
    Η συγκρότηση του μετώπου Α' βάθμιας Β' βάθμιας περίθαλψης, είχε μοναδικό κοινό στόχο την αποπληρωμή των παρόχων ιατρικών υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ, έναντι της προνομιούχας θέσης στις πληρωμές προς φαρμακοποιούς, που εκφράστηκε με την πάγια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ. Ήταν καθήκον του ΠΙΣ να ζητήσει δίκαιη μεταχείριση των παρόχων, Και παρόλα αυτά ο γίγαντας ΠΙΣ εξακολουθούσε να κοιμάται, ενώ ανοικτά πλέον η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του ΥΥΚΑ, δεν αναγνωρίζει καμία διαπραγμάτευση ούτε καμία κινητοποίηση από κανέναν φορέα, εάν δεν προέρχεται από τον "καλόβολο" ΠΙΣ. Μόνο που ο ΠΙΣ είναι κλινικά νεκρός, και το ιατρικό σώμα στην ύστατη πράξη επιβίωσης κάθεται ως "αμνός" στο ίδιο τραπέζι με τους "λύκους", με κύριο θέμα, το μενού της ημέρας. Η σφαγή των εργαστηρίων και των κλινικών ιατρών, από όπου και να έρθει (από την πολιτεία ή από το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο) θα είναι ολοκληρωτική. Είναι αδιάφορο, εντέλει, ποιος είναι ο δήμιος.
    Κατά την προγραμματιζόμενη περικοπή 1 δις από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2013, θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα το κλείσιμο των μονάδων του ΙΚΑ ( -ως ιδιαίτερα δαπανηρές δομές-), η επιβολή της αμοιβής κατά αποκοπή (capitation) στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και η στέρηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους πιστοποιημένους. "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου". Και ο ΠΙΣ (με ένα διακομματικό προεδρείο) εξακολουθεί και σφυρίζει αδιάφορα...πολύ βολικό για την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ και για τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή