Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ρωγμή …φαρμάκι στην τρικομματική κυβέρνηση! Αντιδράσεις ΔΗΜΑΡ για αύξηση στα φάρμακα


Πολλοί είναι αυτοί που καιρό τώρα εκτιμούσαν ότι στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων που λαμβάνονται και στην Υγεία, πολύ σύντομα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Και η διαφοροποίηση αυτή ήρθε δια στόματος ΔΗΜΑΡ με αφορμή την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα από τους ασφαλισμένους εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου συνταγογράφησης. Δείτε πως ο τομέας υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς καταφέρεται προσωπικά κατά του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. 
 
Το ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να αυξήσουν τη συμμετοχή στα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ακόμη και κατά 60%  είναι γνωστό. Άλλωστε αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι επαγγελματίες του χώρου όπως γιατροί και φαρμακοποιοί που ακόμη αναζητούν να δούνε …τι έγινε.
 
Λίγα 24ωρα μετά την εφαρμογή του νέου τρόπου συνταγογράφησης ο οποίος υποχρεώνει ουσιαστικά τους ασθενείς να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους αν θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μόνο τα φθηνότερα, η ΔΗΜΑΡ εναντιώθηκε. 
Ο τομέας υγείας του κόμματος με μια σκληρή του ανακοίνωση καταφέρεται προσωπικά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά καθώς φαίνεται ότι τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόφαση αυτή. 
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της με την αιφνιδιαστική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, να αυξήσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα.
 
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα πρέπει να προκύψει μέσα από την εφαρμογή πολιτικών εξορθολογισμού και όχι αυθαίρετων φοροεισπρακτικών μεθόδων». 
 
ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου