Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΕΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ , ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Α.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μ.ΣΑΛΜΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚ (ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ: 

1. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

2. ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

3. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΑ η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ( ΙΣΩΣ € 150 ΕΚ). Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

4. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ € 1,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 2010 & 2011.

Στη συνέχεια ο ΣΕΚ ανέστειλε την κινητοποίηση και ακολούθησαν και οι μικρές κλινικές καθώς και οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων. Κατόπιν αυτών το συντονιστικό μέτωπο των διαγνωστικών κέντρων, των εργαστηριακών και της ένωσής μας αποφάσισε σήμερα σε πολύωρη συνεδρίαση, την 7ήμερη αναστολή έναρξης των κινητοποιήσεων με σκοπό να δοθεί χρόνος στον κ. Στουρνάρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση θα επανέλθουμε. Η Ένωση παρά το γεγονός ότι διαφώνησε με την αναστολή , θεωρώντας ότι είναι απίθανο να υλοποιηθούν τα παραπάνω, είναι υποχρεωμένη να συνταχθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας του μετώπου και συντεταγμένα να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου