Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών συνεδρίασε και αποφάσισε να καλύψει την προγραμματισμένη κινητοποίηση των φορέων Α’ βάθμιας φροντίδας υγείας (κλινικοί ιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα) και Β’ βάθμιας περίθαλψης (ιδιωτικές κλινικές) που ξεκινάει από 08/10/12, εκτιμώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε και αδυνατεί οριστικά να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις για την κάλυψη των ιατρικών υπηρεσιών υγείας. 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ζητάει την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων, τους οποίους συνεχώς ενημερώνει μέσα από κοινωνικούς φορείς και σωματεία, για την τραγική χρηματοοικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ. Η κακοσχεδιασμένη και επιπόλαιη πολιτική υγείας του Οργανισμού, κρατάει ομήρους τους ταλαιπωρημένους ασφαλισμένους και τους εξαθλιωμένους οικονομικά παρόχους υγείας, απομυζώντας συνεχώς τον κόπο και τον ιδρώτα τους.


Είναι αδιανόητο και αδύνατο, ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δεχτούμε υποβάθμιση και ισοπέδωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.


Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τους κοινωνικούς / συνδικαλιστικούς φορείς και όλους τους πολίτες αυτής της πόλης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 05/10/2012 στην Πλατεία Γεωργίου και ώρα 12:00.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Σωτηρούδης              Ανδρέας Μαζαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου