Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις στα θέματα υγείας και για την συμπεριφορά του Υφυπουργού κ. Σιαλμά!

Φωτογραφία για Αντιδράσεις στα θέματα υγείας και για την  συμπεριφορά του Υφυπουργού κ. Σιαλμά!Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία η συμπεριφορά του Υφυπουργού Υγείας κ. Σιαλμά, με την οποία ο ιατρικός κόσμος είναι έξαλλος και η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Στη Πάτρα το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε , γιατρός Πνευμονολόγος Νίκος Καρατζάς (φωτο),  με μία επικριτική επιστολή για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητά την άμεση συνεδρίαση του οργάνου με θέμα την Υγεία και με συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργείου και του Γραμματέα της Π.Ε. κ Κεφαλογιαννη.

Δείτε παρακάτω την σχετική επιστολή:

ΠΡΟΣ  ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΤΗΣ  ΝΟ.Δ.Ε.  ΑΧΑΪΑΣ 

Πάτρα  4/10/2012

Κύριοι,                                                                                                                        

Με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας που πρόκειται να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις τις επόμενες ημέρες , αφού οι ιδιώτες ιατροί ,τα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον  ΕΟΠΥΥ, παρακαλώ να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής με θέμα την υγεία.



Οι  ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης ουσιαστικά μένουν ακάλυπτοι από περίθαλψη και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι χρόνιοι νεφροπαθείς και οι νοσηλευόμενοι σε κέντρα αποκατάστασης από 8/10 μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο.





Αιτία για όλη αυτή την αναστάτωση που θα προκληθεί σε 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους είναι η απαράδεκτη απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κου Σιαλμά να τροποποιήσει το προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προς όφελος της φαρμακευτικής δαπάνης, χωρίς κανένα διάλογο ή σχεδιασμό εξυπηρετώντας ίσως κάποια συμφέροντα.

Η  Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να μένει απαθής σε τέτοιες πρακτικές που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Ο Υφυπουργός αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να συκοφαντεί τους γιατρούς και αντί να διορίζει διοικητές νοσοκομείων στην εκλογική του περιφέρεια, οφείλει να προσέλθει σε διάλογο για να του υποδείξουμε πλήθος λύσεων για εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αφού όπως φαίνεται είναι απροετοίμαστος για το έργο του.

Επιβάλλεται στη συνεδρίασή μας αυτή να προσκληθούν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και τα μέλη του προεδρείου, τα μέλη της ΕΙΝΑ που ανήκουν στη συνδικαλιστική μας παράταξη και το προεδρείο των γιατρών του ΙΚΑ. Επίσης θεωρώ ότι τη παρουσία εκπροσώπου της ηγεσίας του Υπουργείου , αφού αυτή ανήκει στο κόμμα μας, απαραίτητη ,προκειμένου να μας αναλύσει το σχεδιασμό που υπάρχει για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ  και να ακούσει τις προτάσεις μας.

Η παρουσία ακόμα και του ίδιου του νεοεκλεγέντος  γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Κου Κεφαλογιάννη θα ήταν χρήσιμη και θα έδειχνε ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια για να μην αποκοπεί η κυβέρνηση και το κόμμα από τη κοινωνία και παρακαλώ όπως εργαστείτε και προς αυτή τη κατεύθυνση.

Νικόλαος Καρατζάς ,  

Ιατρός Πνευμονολόγος,

Μέλος ΝΟ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ και Τομέα Υγείας Ν.Δ.


newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου