Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΓΩΝ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
(Ε.Ι.Μ.-Β.Λ.)

Λάρισα, 2/10/2012

ΠΡΟΣ
Ιατρούς Βιοπαθολόγους-Μικροβιολόγους, Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους, Κυτταρολόγους, Πυρηνικούς Ιατρούς, Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα
Νομού Λάρισας

               Αγαπητοί συνάδελφοι,

              Ο ΕΟΠΥΥ έχει οδηγηθεί σε πτώχευση και αδυναμία πληρωμής των υποχρεωσεών του προς τους παρόχους υγείας, πλήν φαρμακοποιών.

              Τα αίτια είναι γνωστά: προχειρότητα στο σχεδιασμό, αδυναμία ελεγκτικού μηχανισμού, μη απόδοση εισφορών από τα επιμέρους Ταμεία, είσοδος πολλών ασφαλισμένων  με ελάχιστες εισφορές σε σχέση με τις παροχές και κυρίως δραματική μείωση του προϋπολογισμού. Οι διοικούντες τον ΕΟΠΥΥ αν και τα γνώριζαν όλα αυτά, συνέχισαν να εμπαίζουν ασφαλισμένους και παρόχους προσδοκώντας σε διάφορες αλχημείες, όπως μεταφορά οφειλομένων σε άλλη χρήση, χρησιμοποίηση κονδυλίων από διαφορετικούς κωδικούς κλπ. Όμως, ελέω τρόϊκας τα ανωτέρω έχουν τελειώσει. Άρα, τι απομένει στον ΕΟΠΥΥ: <<φέσωμα>> των παρόχων που δεν μπορούν να εκβιάσουν για αποληρωμή. Δηλαδή, οι διοικούντες την Υγεία αφού κατέστρεψαν την Δημόσια Υγεία έρχονται να διαλύσουν και την Ιδιωτική.

               Οι Ιδιωτικοί Φορείς Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών(Ιδιωτικές Κλινικές, Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών, Ενώσεις Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων) βλέποντας τι πάει να γίνει και τη σίγουρη χρεωκοπία, στην οποία μας οδηγούν με την  ανικανότητά τους, αποφάσισαν για πρώτη φορά όλοι μαζί την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ από 8 Οκτωβρίου 2012.

             Η Ε.Ι.Μ.-Β.Λ. υπό την αιγίδα και συμπαράσταση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND HOTEL, την Πέμπτη  4/10/2012 και ώρα 14:00 με αποκλειστικό θέμα την οργάνωση και εφαρμογή της επίσχεσης.

              Όποιοι συνάδελφοι θεωρούν λάθος την επίσχεση και συνεχίζουν να εκτελούν εντολές του ΕΟΠΥΥ, ας αναλογιστούν αν πληρώθηκαν τα οφειλόμενα από μη συμμετοχή τους σε ανάλογες κινητοποιήσεις στο παρελθόν και ας συνεχίσουν να δανείζουν τον ΕOΠΥΥ με δανεικά και αγύριστα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             H Γραμματέας

Ιωάννης Παπαγεωργίου                                         Bασιλική Μπαμπαλιάρη


Διεύθυνση επικοινωνίας: Ιωάννης Παπαγεωργίου, Α. Παπαναστασίου 73 4122 Λάρισα, τηλ/fax:2410534792, email: inpapag@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου