Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                   ΛΑΡΙΣΑ 5-10-2012
          «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                  Ν.Π.Δ.Δ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει την προγραμματισμένη κινητοποίηση των φορέων Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας φροντίδας υγείας (κλινικοί γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα, ιδιωτικές κλινικές), που ξεκινάει την Δευτέρα 8-10-2012 με την μορφή της επαναλαμβανόμενης αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εκτιμώντας πως ο Οργανισμός κατέρρευσε και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις για την κάλυψη των υπηρεσιών υγείας.

            Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση των ασφαλισμένων στον αγώνα μας για την αναβάθμιση της περίθαλψης και την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας των λειτουργών υγείας.

            Πρέπει τώρα αμέσως να σταματήσει η ομηρία ασφαλισμένων και παρόχων υγείας, που εγκλωβίστηκαν σ’ ένα σύστημα που καθημερινά βουλιάζει όλο και περισσότερο, απαιτώντας απ’ τους μεν ασφαλισμένους να πληρώνουν όλο και περισσότερα για την υγεία και το φάρμακό τους, τους δε γιατρούς να δουλεύουν εθελοντικά.

            Ζητάμε την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων μας, παλιών και νέων, που συσσωρεύτηκαν λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ.

            Όλοι μαζί, ασφαλισμένοι και γιατροί, ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στην κρατική αλητεία, που με περίσσεια θράσους μας εξαθλιώνει καθημερινά.

Για το Ι.Σ.Λάρισας

        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου