Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Όλοι οι πάροχοι υγείας να σέβονται τις συμβάσεις και να μη θέτουν σε κίνδυνο τους ασφαλισμένους


ΕΟΠΥΥ: Όλοι οι πάροχοι υγείας να σέβονται τις συμβάσεις και να μη θέτουν σε κίνδυνο τους ασφαλισμένουςΠροειδοποίηση προς όλες τις ιδιωτικές κλινικές να σεβαστούν τις συμβάσεις τους και να μη θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης με αφορμή έγγραφη ενημέρωση Μονάδας Αιμοκάθαρσης σχετικά με την περαιτέρω αδυναμία συμβατικής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, «αλλά την συνέχιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αυτούς που θα καταβάλλουν το αντίτιμο της αιμοκάθαρσης».

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: «ενημερώνουμε όλους τους συμβεβλημένους παρόχους ότι υποχρεούνται να εφαρμόσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις βάσει των όρων συνεργασίας που έχουν αποδεχθεί ενυπογράφως, μεταξύ των οποίων είναι και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 24, σύμφωνα με το οποίο: «......Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης οι ασφαλισμένοι που ήδη υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα συνεχίζουν τις συνεδρίες και στην αποδιδόμενη τιμή του κρατικού τιμολογίου, μέχρι τότε που θα βρεθεί νέα μονάδα για τη συνέχιση των θεραπειών......»

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι ο Οργανισμός δεν θα επιτρέψει ουδεμία απόκλιση από τους όρους συνεργασίας που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
«Σήμερα , καταλήγει ο κ. Γ. Βουδούρης, και κάτω από τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που περνά η πατρίδα μας, είναι καθήκον όλων να προασπίσουμε την υγεία του ελληνικού λαού, εκτιμώντας τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν και κυρίως οι πάροχοι του Υγειονομικού Συστήματος, σεβόμενοι τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας, δείχνοντας αλληλεγγύη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου