Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ MEGA


Γ. Βουδούρης για ΕΟΠΥΥ




Γ. Βουδούρης για ΕΟΠΥΥ
Τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ προέρχονται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία σημείωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".
"Αποθεματικό με την έννοια του ρευστού δεν υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση να στηρίξει την πρωτοβάθμια υγεία. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου και το ένα ευρώ να υπολογίζεται. Από την άλλη υπάρχει η προσπάθεια να δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ανάγκες του", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το σύστημα κλεισίματος των τηλεφωνικών ραντεβού σημείωσε: "Έχουμε κάνει πρόσκληση να μπουν και άλλες εταιρείες. Επί 10 χρόνια το ΙΚΑ είχε γραμματείες. Εμείς δεν πάμε σε απευθείας αναθέσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν. Είπαμε θα καλύψουμε εκ των ενόντων. Αυτοί όμως δεν έχουν την εξειδίκευση, που είχαν οι άλλοι επαγγελματίες. Οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πλέον κλείνουν τα ραντεβού. Άρα ο κόσμος προσαρμόζεται στο δικό μας σύστημα. Τη μέρα κλείνονται 38.000 με 40.000. Ένα εκατομμύριο ευρώ μοιράζονται 4 εταιρείες. Κατά καιρούς παίρνω και εγώ τηλέφωνα για να δω πώς λειτουργεί το σύστημα. Η σύμβαση λέει ότι μπορεί να κλείνεις και δυο ραντεβού. Ζητάω να επανεκτιμηθεί η αξία του κινητού τηλεφώνου. Γιατί και αυτό είναι σε ακραία επίπεδα. Να δεσμευτούν σε χρονοχρέωση του τηλεφώνου. Δεν μπορεί κάθε λεπτό να χρεώνεται ένα ευρώ. Η σύμβαση που έχει διάρκεια ένα εξάμηνο, θα υπάρξουν πολύ αυστηρά μέτρα σε σχέση με όλα αυτά που συμβαίνουν".
Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί πλέον η διάσωση του ΕΟΠΥΥ, με τον πρωθυπουργό να έχει ενημερωθεί αναλυτικά και τον υπουργό Οικονομικών να ετοιμάζεται να εμπλακεί άμεσα για την εξεύρεση λύσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου