Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα σε μαγνητικές και αξονικές! (video)

Στο θέμα της υπερσυνταγογράφησης, της σπατάλης αλλά και στις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αναφέρθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος Μελίνα Τσέλιου. 


Τρεις γιατροί σε διάστημα τριών μηνών συνταγογράφησαν φάρμακα συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα σε μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα στην...
... Ελλάδα γίνονται 98,1 μαγνητικές ανά 1.000 κατοίκους. Στο σύνολό τους οι εξωνοσοκομειακές εξετάσεις (μαγνητικές/αξονικές) στην Ελλάδα είναι 320,9 ανά 1.000 κατοίκους όταν στις χώρες του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος είναι μόλις 137,6 ανά 1.000 κατοίκους...

Διαπιστώσεις όμως που παραμένουν διαπιστώσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Κενές θέσεις ιατρών μένουν σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος όμως πρέπει να βρει λύσεις και όχι απλά να τις καταγράφει σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Πώς επί παραδείγματι θα πάει κάποιος ιατρός στη Λήμνο όπου υπάρχει μόλις ενας αναισθησιολόγος ο οποίος κάνει 30 (!) εφημερίες το μήνα; Δε χρειάζεται άδεια αυτός ο γιατρός; Στην Πρέβεζα στη μονάδα εμφραγμάτων οι καρδιολόγοι κάνουν σταντμπαι νυχτερινές εφημερίες από το σπίτι τους. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο περικοπών των δαπανών για τις εφημερίες... «Πρέπει να δοθούν κίνητρα» συνέχισε λέγοντας η παρουσίαστρια του δελτίου Σία Κοσιώνη.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου