Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αξονικές με το... τσουβάλι πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ



Ένα εκατομμύριο αξονικές τομογραφίες κλήθηκε να πληρώσει πέρσι ο ΕΟΠΥΥ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός από το βήμα του συνεδρίου Athens health forum 2014, αριθμός ρεκόρ για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Όπως σημείωσε μάλιστα, ο όγκος των αξονικών που πραγματοποιούσαν τα διαγνωστικά κέντρα το 2009, πριν δηλαδή εφαρμοστούν μέτρα για την περιστολή των δαπανών Υγείας, άγγιζε ακόμη και τα τρία εκατομμύρια, επιβαρύνοντας δραματικά τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων. 

Ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ επεσήμανε πως το σημαντικότερο πρόβλημα του Οργανισμού δεν είναι η μειωμένη του χρηματοδότηση, αλλά η "δαιδαλώδης" οργανωτική του υποστήριξη, που εμποδίζει κάθε βήμα για την εξυγίανση των οικονομικών του. 

Η αδυναμία ελέγχου των παραπεμπτικών που δίνονται για διαγνωστικές εξετάσεις συνεχίζεται και φέτος. Είναι ενδεικτικό πως ήδη κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2014 εκτελέστηκαν διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις ύψους 164,5 εκατ. ευρώ, όταν το συνολικό κονδύλι για όλο το χρόνο δεν ξεπερνά τα 328 εκατ. 

Bίκυ Κουρλιμπίνη
Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. Ειναι γνωστη η ευκολια που ο γιατρος δινει παραπεμτικα για αξονικες και μαγνητικες εξετασεις.
    Ειναι γνωστη επισης η μη εισπραξη απο πολλα εργαστηρια ιδιωτικα, της συμμετοχης του ασθενους,
    προκειμενου να προσερχονται αβασανιστα για τις εξετασεις ολο και περισσοτεροι.
    Εαν η συμμετοχη του ασθενους στις εξετασεις, στα ιδιωτικα εργαστηρια,χρεωνοταν στο μισθοδοτικο του η συνταξιοδοτικο του λογαριασμο η πηγαινε στην εφορια του το προβλημα θα ειχε λυθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρότεινα η συμμετοχή να καθίσταται υποχρεωτική και να φορολογειται ο εργαστηριακός με βάση τα παραπεμπτικλα που εκτέλεσε ( με ένα ειδικό εκκαθαριστικό ) και να μην κοβη αποδειξη , γιατί θα είναι πλέον περιττή και θα υποχρεώνεται να τήνεισπράξη πλέον υποχρεωτικά,για να λείπη και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.Θωμόπουλος Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή