Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Βελτιωτικές προτάσεις από Βορίδη στους εργαστηριακούς γιατρούς



Το πρόβλημα του χαμηλού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, παραδέχθηκε (ίσως για πρώτη φορά), ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου κ. Αθανασίου Πλεύρη, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ, τονίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις, τόσο για τον προϋπολογισμό, όσο και για το rebate το οποίο καλούνται να καταβάλλουν εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

Ο περιορισμένος προϋπολογισμός, λόγω και της μη λειτουργίας των εργαστηρίων του ΠΕΔΥ, οδηγεί σε κατάρρευση τα μικρά και τα μικρομεσαία εργαστήρια και η αναπλήρωσή του είναι επιβεβλημένη, τόνισε το ΔΣ του ΠΙΣ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βορίδης, αποδέχθηκε τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε σχέση με το εξοντωτικό rebate στους εργαστηριακούς ιατρούς, αλλά κυρίως στους κλινικοεργαστηρικούς.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ευελπιστεί ότι άμεσα θα ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στην βιωσιμότητα των εργαστηρίων και των ιατρείων, μέσα στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και στην παροχή ποιοτικής περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε για μία ακόμα φορά στον Υπουργό Υγείας ότι αναμένει όλες τις αναγκαίες και επείγουσες αποφάσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, του ΕΟΠΥΥ, την εξόφληση των δεδουλευμένων κ.λ.π., οι οποίες έχουν κατ' επανάληψη τεθεί και συζητηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οικονομικά και λειτουργικά και η περίθαλψη των ασφαλισμένων έχει υποβαθμισθεί και αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Η προσπάθεια για να δρομολογηθούν ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις θα είναι συνεχής και ζητούμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων για αξιοπρεπή περίθαλψη των πολιτών και για ευπρεπή λειτουργία των ιατρών», υπογραμμίζει ο ΠΙΣ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΔΟΥΛΕΜΑ ?,ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ .ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή