Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πίνακες με τη δαπάνη εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ

Με την ίδια απόφαση, εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία καθορίζεται το όριο συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Με την απόφαση του κ. Βορίδη, κατανέμεται ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για διαγνωστικές εξετάσεις ανά νομό και ανά πάροχο σε όλη την χώρα.

Τα κριτήρια κατανομής είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό – ανάγκες και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την ίδια απόφαση εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός σχολίασε την Τρίτη ότι “...η εποχή των ανοιχτών, ανεξέλεγκτων προϋπολογισμών στην Υγεία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί”.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η εποχή που κάθε γιατρός, ανεξάρτητα από ειδικότητα, συνταγογραφούσε όσες εξετάσεις ήθελε σε όσους ασθενείς επιθυμούσε και μάλιστα σε αριθμούς ιλιγγιώδεις, πρέπει να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν:

“Η πρακτική αυτή οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα τους κλάδους υγείας των Ταμείων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ στην συνέχεια, μετά την ενοποίηση τους”.

Ανάγκες

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις διασφαλίζουν την επάρκεια των αναγκών των ασφαλισμένων, την τήρηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού και την όσο γίνεται δικαιότερη κατανομή στους παρόχους:

“Σήμερα, εισάγουμε κατευθυντήριες οδηγίες, αναδρομικό κλινικό έλεγχο, κατανομή πλαφόν ανά νομό και ανά πάροχο και όπου απαιτείται εκπτώσεις (rebate) και επιστροφή (clawback) έτσι ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

Αύριο, εγκαθιστούμε διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, κλινικό έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και κλειστούς προϋπολογισμούς χωρίς rebate και clawback”.

Δ.Κ. - ΙΑΤRONET

Επιπλέον Πληροφορίες

12 σχόλια:

  1. Ρωτήστε σας παρακαλώ τους γονείς σας
    Όλα αυτά τα είχαμε επί ''επαράτου στρατιωτικής δικτατορίας'';
    Δώστε μου και 'μένα του φτωχού μία απάντηση...
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ,Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΩΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΥΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ''ΛΕΒΕΝΤΕΣ'';
    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ετσι γουσταρουν οι "δημοκρατες" !! Τι θα πει "λαδωνονται" ??? Τι θα πει κατασκευαζουν τον νομο περι "ευθυνης" υπουργων για να την γλυτωνουν ??? Τι θα πει ,βεβαιως, οτι ρημαζουν την περιθαλψη και ολη την χωρα ??? Ειναι "προοδευτικοι", ειναι "δημοκρατες" και "κοινωνικα ευαισθητοι" !!! Αρα συγχωρουνται !!! Σιγα μην τους συγκρινω με αισχρους ακροδεξιους, οπως ο Λαδας !!!

      Διαγραφή
  2. Που είναι οι συνδικαλιστες μας; Είναι απίστευτη η ησυχία απο πλευράς τους.
    Η ΠΑΣΙΔΙΚ με τα μεγάλα λόγια πού είναι;
    Συνάδελφοι αυτοκτονουμε.
    Το αστείο είναι ότι δεν μπορούν να στηρίξουν ΠΦΥ χωρίς εμας.
    Γιατί εξεφτελιζομαστε έτσι;
    Αν έχουμε κοινό τρόπο δράσης θα μας παρακαλανε!
    Το μονο πρόβλημα είναι οι κλινικοι ιατροί που δεν εννουν να καταλάβουν ότι πρέπει να λένε και κανενα όχι στους πελάτες που παραγγέλνουν τις εξετάσεις σαν να είναι στην ταβέρνα. Μονο που εδω το λογαριασμό τον πληρώνει ο μικροβιολογος και οχι ο παραγγελων, οπότε αφου δεν αντιδρουμε δεν μας φταίει κανείς. Καλα να πάθουμε. ....
    Μικροβιολογος απο Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΙΔΙΚ??

      Διαγραφή
  3. .......Το ποσό που αντιστοιχεί σε νέους παρόχους που συμ−
    βάλλονται με την Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για πρώτη φορά καθορίζεται
    με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με βάση την
    δυναμικότητα του παρόχου, τον πληθυσμό, την ζήτηση
    και προσφορά υπηρεσιών στην γεωγραφική περιοχή που
    εξυπηρετεί..?????????......αυτό με την δυναμικότητα ειναι ωραιο!!
    Εάν δηλαδή ανοίξει "πολυκατάστημα" θα του δώσουν και μεγάλο πλαφόν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτωχέ μου - κατά δήλωση σας- επί επαράτου δεν υπήρχε φαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη του ΟΓΑ δηλαδή του τότε μεγαλύτερου τμήματος του πλήθυσμού ο οποίος μπορεί μεν να ιδρύθηκε το 1961 αλλά τα φάρμακα τα αγόραζαν οι αγρότες εξ ολοκλήρου από τα φαρμακεία η και τους αγροτικούς ιατρούς οι οποίοι πωλούσαν τα κρατικώς χορηγούμενα σκευάσματα των αγροτικών ιατρείων.
    Επίσης μια κολονοσκόπηση με το άκαμπτο ξύλινο γκλόμπ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ήταν πιθανώς θεραπευτική σωφρονιστική παρέμβαση σε όσους διατύπωναν ερωτήσεις αυτού του τύπου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημοκρατικότητά σας κύριε, σας κάνει από τα λίγα που γράφετε να πέφτετε σε αντίφαση:
      ''δεν υπήρχε φαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη του ΟΓΑ'',''οι οποίοι ιατροί πωλούσαν τα ΚΡΑΤΙΚΩΣ χορηγούμενα σκευάσματα των αγροτικών ιατρείων''...
      Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα γίνω υπερασπιστής της επταετίας ούτε του ''κακού'' ΥΥ Λαδά ο οποίος για πρώτη φορά καθιέρωσε το μισθό στους ειδικευόμενους ιατρούς!!!
      Όσον αφορά την ενδοσκόπηση του κατωτέρου πεπτικού με το γκλοπ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ,αυτά εάν υπήρξαν, θα τα είχαν υποστεί οι προοδευτικοί ομοϊδεάτες σας, όπως ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων,όλων των κομμάτων στις τελευταίες εκλογές...που στο κάτω-κάτω εκτός από την προοδευτικότητά-δημοκρατικότητά τους τους αρέσουν και τα καρότα!!!ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ...ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΕΓΩ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  5. Λεφτά υπάρχουν… αλλά μόνο για την “ανεξάρτητη δικαιοσύνη”!!!
    Εσείς-εμείς ως κορόιδα θα συνεχίσουμε να κλαψουρίζουμε...
    Ο ΕΟΠΥΥ κλαψ κλαψ,το πλαφόν στη συνταγογράφηση κλαψ κλαψ, δουλεύουμε για 10ευρώ την επίσκεψη κλαψ κλαψ και...η ζωή συνεχίζεται κλαψ κλαψ πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΟΒΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ΄ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η εποχή που κάθε γιατρός, ανεξάρτητα από ειδικότητα, συνταγογραφούσε όσες εξετάσεις ήθελε σε όσους ασθενείς επιθυμούσε.."
    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΘΕΛΕΙ ... για να μη χαλάμε χατηρι σε κανεναν ψηφοφορο που θα διατηρήσει την δημοκρατία του ανεπάγγελτου κατά τα άλλα προέδου του ΕΟΠΥΥ και τον ίδιον στη θέση του αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι δεν καταλαβαινετε συνάδελφοι? το τσεκουρι γιατί το κρατούσε? για να κόψει τα νύχια του? εγώ ξέρω ότι κάθε μεταβολή είναι επί τα χείρω! κατι/κάποιος φταιει! σκεφτείτε την ακολουθία των υπουργών υγείας: loverboy, σαλμάς, μπουμπούκος, μάκης τσεκουράκης! όλα τα λουλούδια σε διατεταγμένη υπηρεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Κ...

      Διαγραφή