Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μαλλιά – κουβάρια στην κυβέρνηση για 4.175 “προσλήψεις” στην Υγεία

Ενώ ο προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί και βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ο κ. Γρηγοράκος θυμήθηκε αίφνης να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών έγκριση 1.500 θέσεων γιατρών, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.


Σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προκάλεσε η εξαγγελία 4.175 προσλήψεων στην Υγεία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι οι θέσεις δεν έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και χαρακτηρίζουν πρόωρη την ανακοίνωσή τους από τον αναπληρωτή υπουργό.

Ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έστειλε αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού του έτους 2015 για φορείς του υπουργείου Υγείας.

Το αίτημα απευθύνεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο υπουργείο Οικονομικών.

Προβλέπονται προσλήψεις 1.500 θέσεων μόνιμων ιατρών του ΕΣΥ, καθώς και 2.500 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Αναγκαία

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η πρόσληψη του αναφερόμενου προσωπικού θεωρείται αναγκαία και απαραίτητη για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Ψυχικής Υγείας.

Με άλλη ανακοίνωση, ο κ. Γρηγοράκος σημειώνει ότι απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να προβούν στην κατανομή νέων θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

Αμέσως μετά την κατανομή των θέσεων από τις Υγειονομικές Περιφέρειες θα λάβει χώρα η σχετική προκήρυξη.

Η κατανομή των θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού ανά ΥΠΕ έχει ως εξής: 1η ΥΠΕ: 30 θέσεις. 2η ΥΠΕ: 30 θέσεις. 3η ΥΠΕ: 25 θέσεις. 4η ΥΠΕ: 30 θέσεις. 5η ΥΠΕ: 25 θέσεις. 6η ΥΠΕ: 30 θέσεις. 7η ΥΠΕ: 25 θέσεις.
ΟΕΝΓΕ

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σημειώνει ότι ενώ ο προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί και βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ο κ. Γρηγοράκος θυμήθηκε αίφνης να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών έγκριση 1.500 θέσεων γιατρών:

“Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η εκτίμηση της ΟΕΝΓΕ πως όλες οι δήθεν προσλήψεις είναι κυριολεκτικά χωρίς έρεισμα, εφόσον δεν αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό και η εξαγγελία τους γίνεται για να εισπράξει η κυβέρνηση προεκλογικά οφέλη.

Διερωτόμαστε. Αφού οι εν λόγω 'προσλήψεις' δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος για την κυβέρνηση, γιατί δεν εξαγγέλλουν δια μιας 6.500 θέσεις γιατρών, ώστε να δηλώνουν περιχαρείς ότι καλύπτουν το 2015 όλα τα κενά γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Τι φοβούνται, μήπως τρωθεί η αξιοπιστία τους”;

Δ.Κ. - IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου