Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για το clawback και το rebate


Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 14:32

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Κοντό Δημήτρη

Κοιν. Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών
κ. Μπαρούς Κωνσταντίνο

Αθήνα, 22/10/2014

ΑΠ 47690

Θέμα: Έκδοση πιστωτικών τιμολογίων για το clawback και το rebate

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την ΠΟΛ 1191/12-08-2014 το Υπουργείο Οικονομικών διευθέτησε το φλέγον θέμα της φορολογικής και λογιστικής αντιμετώπισης του clawback και rebate. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην συγκεκριμένη εγκύκλιο ότι απαιτείται , από τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρείες , η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα ποσά του clawback και του rebate προκειμένου να ρυθμιστεί τυπικά αλλά και ουσιαστικά η φορολογική και λογιστική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ποσών επιστροφής.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι ενώ έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την οριστικοποίηση των συγκεκριμένων ποσών από μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και από την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου , και παρά τις συνεχείς οχλήσεις από την μεριά του Ι.Σ.Α. , οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ούτε έχουν καλέσει τους συμβεβλημένους ιατρούς ούτε καν έχουν δώσει ακόμη οδηγίες για την έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου.

Συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι πολλοί ιατροί να ταλαιπωρούνται γραφειοκρατικά και να είναι εκτεθειμένοι σε φορολογικούς ελέγχους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να δοθούν οι επίσημες οδηγίες για την έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων και να ενημερωθούν οι κατά τόπους οικονομικές υπηρεσίες σας για την αποφυγή τυχόν λαθών και ταλαιπωρίας των ιατρών μελών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΟΡΘΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή