Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις



Τραγικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, φαινόμενο που εντείνεται σε καιρό κρίσης καθώς προσλήψεις δε γίνονται ενώ και υλικά δεν αγοράζονται. 
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά χιλιάδες κενά σε προσωπικό παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

ΙΑΤROPEDIA

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις. 

Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κον δύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.

Αποτέλεσμα είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα να αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και οι ασθενείς να φέρνουν ακόμη και τις γάζες από το σπίτι τους.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι Επιτροπές Λοιμώξεων των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν το απαραίτητο προστατευτικό υγειονομικό υλικό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού «Έμπολα». 

Μάλιστα δε διαθέτουν καν γάντια και μάσκες!

Και βέβαια κάθε πέρυσι και καλύτερα με την κρατική χρηματοδότηση αφού στα χρόνια του μνημονίου οι δαπάνες σύμφωνα με τα μνημόνια, κατρακυλάνε χρόνο με το χρόνο στο 6% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου