Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Με πρωτοβουλία Αθανασίου σύσκεψη για την επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Αντώνης Σελιανάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των ενοικιαζόμενων δωματίων Λουτρόπολης Θερμής, κ. Παναγιώτης Σταμπουλής, Παναγιώτης Δουκάκης, Δημήτριος Καμενής και Χρήστος Μανωλέλλης. 

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας των πηγών. 

Dr. Κιτσοπανίδης Ιωάννης



--------------------------------------------------------------

Σύσκεψη με πρωτοβουλία Αθανασίου για την επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης Θερμής «Ο πλούτος μας καταλήγει στην αποχέτευση» λένε οι κάτοικοι

Άμεση επαναλειτουργία των ιαματικών Θερμής

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014



Με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης Θερμής.

Ευχής έργον, αλλά και αίτημα ετών, αποκαλούν οι ντόπιοι την άμεση επαναλειτουργία, ενώ αναφέρουν στο «Ε» ότι η Θερμή έχει ερημώσει, αλλά και πως «ο φυσικός μας πλούτος καταλήγει στην αποχέτευση».

Στη σύσκεψη συμμετείχε εκτός του κ. Αθανασίου, ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, ο βουλευτής Λέσβου τής Ν.Δ., Παύλος Βογιατζής, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Υγειονομικών - ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ, στο οποίο και ανήκουν οι πηγές), Αντώνης Σελιανάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λουτρόπολης Θερμής Παναγιώτης Σταμπουλής, Παναγιώτης Δουκάκης, Δημήτριος Καμενής και Χρήστος Μανωλέλλης.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας των πηγών. Προς τούτο, αποφασίστηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το ΕΤΑΑ, με σκοπό την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας μέχρι τέλους Απριλίου 2015, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση επαναλειτουργία τους.

«Έχει ερημώσει η Θερμή»

Υπενθυμίζεται ότι οι ιαματικές πηγές Θερμής βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από το γειτονικό τους ξενοδοχείο «Σάρλιτζα».

Η εγκατάλειψή τους, όμως, από τους προηγούμενους μισθωτές έχει αφήσει αρκετά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χρήζει έργων επισκευής.

Ο πρόεδρος της Λουτρόπολης Θερμής, Νίκος Σάλτας, δήλωσε στο «Ε» ότι «είναι ευχής έργον, αλλά και απαίτηση όλων των Θερμιωτών και θα πρέπει να είναι και όλων των κατοίκων του νησιού, η άμεση επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Θερμής. Οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική, όμως δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να μπούμε άμεσα στην πράξη.

Η Θερμή έχει ερημώσει και είναι παραμελημένη. Αυτό διαπιστώνουν όλοι. Ο πλούτος μας και οι φυσικοί πόροι δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταλήγουν στην αποχέτευση!»

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θερμής, Νίκος Καρασάββας, ανέφερε κατ’ αρχήν ότι είναι «στη βούληση του δημάρχου Σπύρου Γαληνού και της δημοτικής αρχής να λυθεί όσο πιο σύντομα γίνεται το θέμα και να λειτουργήσουν τόσο οι ιαματικές πηγές, όσο και το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε κατάσταση οριακή.

Έχουμε ξεκινήσει επαφές με το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, οι οποίοι έχουν κάθε δίκιο να εξοργίζονται με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Θερμή, καθώς χάνουν συνεχώς κέρδος και αδικαιολόγητα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεμπλοκάρει».

3 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος της Δ.Ε του TΣAY κ. Βασιαδης παραχώρησε την διαχείριση της περιουσίας του ταμείου σε τρίτους, και αυτοί σε άλλους. Έως ποτέ θα συνεχίζεται αυτό ? Έως ποτέ οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ θα πληρώνουν την αδράνεια της Διοικησης του Ταμείου μας !!!!! ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι, ντροπή. Οι εισφορές στα ύψη και καμία εγγύηση για σύνταξη.... ΧΑΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,!!??? ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ??? ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ .ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ(ΤΣΑΥ,ΙΣΑ,Κ.Λ.Π.) Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ,ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΙΧΑΘΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή