Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μπαίνει λουκέτο στο Αμ.Φλέμινγκ; Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι


Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμινγκ σχετικά με το μέλλον του νοσοκομείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Κλείνει ή όχι το Αμαλία Φλέμινγκ; Το ερώτημα αυτό απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι τυχαία βέβαια. 
Λίγες ημέρες πριν στο νοσοκομείο πέσουν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας λόγω Έμπολα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σύσκεψη είχε αποφασίσει τη …σμίκρυνση του ΑΜ.Φλέμινγκ και τη συγχώνευση διαφόρων τμημάτων με το Σισμανόγλειο

Όπως είχε γράψει το iatropedia.gr, το σωματείο των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το αν μπορεί το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με τον Έμπολα λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Βέβαια ο σχεδιασμός του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου προέβλεπε τη μετακίνηση τμημάτων σε νέα κτίρια. 
Ίσως γι αυτό και να αλλάζει ο σχεδιασμός για τον Έμπολα και στην καρδιά της υποδοχής θα βρίσκεται στο άμεσο μέλλον το νοσοκομείο Σωτηρία. 

Όπως προκύπτει και από έγγραφο που απεστάλη από την 1η υγειονομική περιφέρεια, όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για την αλλαγή του ρόλου του Αμ.Φλέμινγκ και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. 
Βέβαια η υπόθεση δεν αφήνει αδιάφορους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους που προειδοποιούν για τα χειρότερα καθώς το Βόρειο τμήμα της Αθήνας θα χάσει μια βασική δομή περίθαλψης. 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Προ ημερών συνέβη το εξής απίθανο: ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στην 1η ΔΥΠΕ να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ»!!

Επισημαίνουμε ότι στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο.

Ευελπιστούμε να επικρατήσει η σύνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου