Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις εφημερίες των ψυχιατρικών νοσοκομείων



Σε σημαντικές αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα η υφυπουργός κυρία Κατερίνα Παπακώστα.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι οι αλλαγές αυτές, αφενός να τομεοποιήσουν το σύστημα και να το καταστήσουν αποτελεσματικότερο, αφετέρου να δώσουν την δυνατότητα στους ασθενείς, να συνεχίσουν απρόσκοπτα την φροντίδα τους, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους οικείους τους.

Το νέο σύστημα εφημεριών θα αφορά στις 8 ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων και στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία Δαφνί, Δρομοκαείτιο αλλά και στο Αιγινήτειο.

Το on Med μίλησε με τον διοικητή των δύο ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαίτειο κ. Παύλο Θεοδωράκη, ο οποίος με αφορμή την προσπάθεια αυτή τονίζει:

«Το σύστημα των εφημεριών για τα ψυχιατρικά περιστατικά στην Αττική, πρέπει να αλλάξει όχι γιατί μπορεί κάποιες κλινικές να έχουν ράντζα και κάποιες άλλες κενές κλίνες. Ο βασικότερος λόγος που πρέπει να αλλάξει, είναι προκειμένου να διασφαλιστεί για πρώτη φορά, η συνέχεια στην φροντίδα των ψυχικά ασθενών. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το νέο εφημεριακό ψυχιατρικό σύστημα ακολουθήσει τις αρχές της τομεοποίησης».

Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον έχει πως εξελίσσεται το εγχείρημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με σιωπή ωστόσο να καλύπτει τελευταία, την εργώδη αυτή προσπάθεια. Το τεχνικό κλιμάκιο στο οποίο είναι επικεφαλής ο κ. Παύλος Θεοδωράκης, έχει πραγματοποιήσει επιτόπους ελέγχους σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά ποιές ψυχιατρικές κλινικές είναι κατάλληλες να φιλοξενήσουν τα περιστατικά τα οποία θα μεταφερθούν από τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και το νοσηλευτήριο της Θεσσαλονίκης, όταν αυτά θα κλείσουν και θα ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση. Στόχος του υπουργείου υγείας, είναι η ψυχιατρική μεταρρύθμισης να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015, ενώ όπως έχει δεσμευθεί επανειλημμένως, κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου