Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή καθ. Ματσούκα στον Πρωθυπουργό: Ζητά να παραμείνει στο ΔΣ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών



Την επιθυμία του να παραμείνει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, ζητά ο κ. Γάννης Ματσούκας, Καθηγητής Χημείας, Επιστημονικός Υπεύθυνος & Διευθυντής ΜΠΣ "Ιατρική Χημεία", 1998-2013 Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Πάρκου, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ματσούκας, αναφέρει ότι «ενώ τα ερωτηματικά παραμένουν, γιατί μία απόλυτα επιτυχημένη Διοίκηση αντικαταστάθηκε τόσο γρήγορα μετά τον επίσημο διορισμό του προηγούμενου ΔΣ στις 7 Ιανουαρίου 2014 από τον τότε Υπουργό Οικονομικών και ιδιαίτερα μετά τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τον θαυμασμό του για το Έργο της προηγούμενης Διοίκησης και των εταιρειών του Πάρκου, προσωπικά θα αρκεστώ να ευχηθώ στο νέο ΔΣ Καλή Επιτυχία. Επίσης, θα ήθελα να δηλώσω ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειες και ενέργειες, σύμφωνα και με την προσωπική εντολή και επιθυμία του Πρωθυπουργού για την περαιτέρω αναβάθμιση του Πάρκου».

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο κ. Ματσούκας, αναφέρει πως θέτει στη διάθεσή του, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, τη δυνατότητα της ανάληψης από τον ίδιο, της Προεδρίας του Δ.Σ., μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του Πρύτανη και Προέδρου του Πάρκου κ. Γ. Παναγιωτάκη.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο καθηγητής Ματσούκας, αναφέρει ακόμη:

«Επιθυμώ να επισημάνω ότι το Δ.Σ. του Επιστημονικού Πάρκου, το οποίο ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου του 2014, είχε στην σύντομη μέχρι σήμερα θητεία του, μία πολύ δραστήρια και επιτυχημένη διαδρομή προδιαγράφοντας το μέλλον του Πάρκου ως έναν Πυλώνα Καινοτομίας και Ανάπτυξης για την Περιοχή και τη Χώρα. Επιθυμώ επίσης να υπογραμμίσω ότι το Δ.Σ. ήταν γενικής αποδοχής, καθώς για πρώτη φορά εκπροσωπούσε το πλήρες φάσμα των Αναπτυξιακών Επιστημονικών Πεδίων καθώς και σημαντικούς Φορείς της τοπικής κοινωνίας όπως, πέραν του Πανεπιστημίου, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδος, η Περιφέρεια και η Υπερπεριφέρεια. Το Δ.Σ. είχε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Βασιλάκου.

Κύριε Πρόεδρε επιτρέψτε μου να προτείνω, μετά την παραίτηση του κ. Παναγιωτάκη, τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Δημήτρη Σιαμπλή ως Μέλος του Δ.Σ. και, αν το κρίνετε και το επιθυμεί και ο ίδιος, ως Πρόεδρο του Πάρκου. Ο κ. Σιαμπλής είναι ένας πρωτοπόρος, διακεκριμένος, γενικής αποδοχής στέλεχος της τοπικής κοινωνίας για τη μεγάλη του προσφορά στο Πανεπιστήμιο, στις Ιατρικές Επιστήμες και στην Κοινωνία. Η παρουσία του αποτελεί μια εγγύηση για την ισόρροπη ανάπτυξη των καινοτόμων πεδίων του Επιστημονικού Πάρκου.

Κύριε Πρόεδρε, επιθυμώ και είμαι στη διάθεσή σας να συμβάλω στο Όραμά σας και στους Στόχους του Υπουργείου Παιδείας που είναι η ανάδειξη της καινοτομίας στη Χώρα μας, επ΄ωφελεία της Κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου