Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ένωση Καρδιολόγων: ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ – FACTORING – ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΡΙΑ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Κ.Ε.)
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosielke1@gmail.com

​ ​ΑΘΗΝΑ 24/10/2014

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ – FACTORING – ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΡΙΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από έντονη πίεση και συναντήσεις του ΠΙΣ, ΙΣΑ και της Ένωσης μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας άρχισε η αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων έως και τα τέλη του 2011.

Ως εκ τούτου θα πρέπει οι Ιατροί να αναζητήσουν την σχετική ανακοίνωση που τους αφορά στο e-dapy, στις εφαρμογές ληξιπρόθεσμα και εφ’ όσον λάβουν την σχετική ειδοποίηση να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ που ανήκουν. Ειδικότερα οι Ιατροί που είχαν σύμβαση με το ΤΑΠΟΤΕ και τους οφείλονται δαπάνες έως και τα τέλη του 2011 πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Αποστόλου Παύλου 12.

Υπήρξε επίσης επικοινωνία του Προέδρου της Ένωσης και με την ιδιότητα του ως Ταμίας του ΙΣΑ με την Πειραιώς Factoring και συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση με σκοπό την βελτίωση των όρων αποπληρωμής. Αναμένεται επίσης απάντηση του ΕΟΠΥΥ για την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων από τους Ιατρούς για το Clawback και Rebate του 2013 για να είναι και τυπικά φορολογικά σύννομοι μετά και την έκδοση από τον ΕΟΠΥΥ από τον Μάιο της αντίστοιχης ανακοίνωσης για το ύψος του ατομικού Clawback και Rebate.

Στην σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας μας ανακοινώθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει το ατομικό όριο ανά πάροχο και εξετάζει θετικά την δυνατότητα του Rebate του 40% για τους αυτοπαραπέμποντες (κλινικοεργαστηριακούς) να ξεκινάει πάνω από τα 1.000-1.500€.
Η Ένωση μας θα σας κρατάει ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Φ.Ν.Πατσουράκος     Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου