Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 10-07-2013 ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.


MEDICAL ASSOCIATION OF LARISSA
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43*412 23 ΛΑΡΙΣΑ*ΤΗΛ.:2410 236036-2410 287777*FAX:2410 287777

Λάρισα, 10-07-2013
Α.Π.: 1176/2013

Προς
τον κ. Μιχάλη Βλασταράκο
Πρόεδρο ΠΙΣ
Πλουτάρχου 3 & Υψηλάντου
106 74 ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝ.:1. Μέλη Δ.Σ. ΠΙΣ
2. Ιατρικοί Σύλλογοι Χώρας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΠΙΣ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2314/8-7-2013 ευχαριστήρια επιστολή σας, προφανώς προσωπική και εν αγνοία τουλάχιστον του Προέδρου μας κ. Κων. Γιαννακόπουλου, μέλους του Δ.Σ. του ΠΙΣ, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, εκφράσατε την ευχή για συνεχή συνεργασία και επικοινωνία μαζί του.

Την ίδια μέρα, εκδώσατε επίσης προσωπικό δελτίο τύπου με τίτλο «Μιχάλης Βλασταράκος: Πανελλαδικό μέτωπο γιατρών για τη σωτηρία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», στο οποίο προτείνατε τη δημιουργία σταθερού μετώπου και μόνιμο συντονισμό δράσεων των γιατρών της Χώρας, για τον σκοπό αυτό.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Υγείας, πλήρως ικανοποιημένος απ’ τις ευχαριστίες, σας ανταμείβει με το άρθρο 100 του Πολυνομοσχεδίου, που ουσιαστικά αποτελεί την απαρχή της διάλυσης της ΠΦΥ και προφανώς σύντομα ετοιμάζει (σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα) και δεύτερο γύρο (πιθανώς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου), βάζοντας έτσι οριστικά την ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαλύοντας τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες του και σε τρίτο χρόνο τα νοσοκομεία και ΚΥ, με αποτέλεσμα αμέτρητοι γιατροί να περάσουν στην ανεργία και να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.

Μετά απ’ αυτήν την καταιγίδα των τελευταίων γεγονότων, διερωτόμαστε κ. Πρόεδρε, αν και ο Υπουργός Υγείας, μετά μάλιστα από τα δάκρυα που έχυσε στην Λιθουανία για τους «ανασφάλιστους», τους «μακροχρόνια άνεργους» και «τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», θα συμπορευτεί μαζί μας στο κοινό μέτωπο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, με αντίστοιχες δράσεις.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στην ηγεσία του ΠΙΣ, στην δυσκολότερη φάση από ιδρύσεως του. Όμως, με χαλαρότητα, επίπλαστη ενότητα και σποραδικές ντουφεκιές στον αέρα, δεν πρόκειται να περισωθεί τίποτα. Ούτε η περίθαλψη των συμπολιτών μας, αλλά ούτε καν η αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας.

Δυστυχώς για όλους μας, τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήδη μας έχουν ξεπεράσει. Μην ροκανίζετε τον χρόνο δράσης του ιατρικού κινήματος με αναποτελεσματικές ενέργειες. Οι ευθύνες σας, οι ευθύνες μας είναι ιστορικές.

Αποδείξτε στην πράξη πως δεν είστε «αγκαλιά με την εξουσία», όπως πολλές φορές διακηρύξατε. Ξεπεράστε με γενναιότητα τα όσα σας καταμαρτυρούν, ότι «ο ΠΙΣ μετατράπηκε κατά τη διάρκεια της θητείας, από κορυφαίο όργανο όλων των γιατρών σε συντεχνία του ΙΚΑ» και συγκαλέστε το ταχύτερο δυνατόν έκτακτη Γ.Σ. του ΠΙΣ, προσκαλώντας όλες τις επιμέρους κλαδικές ενώσεις, ακόμα και αυτές που πιθανόν να σας πίκραναν ασκώντας αυστηρή κριτική και μπείτε μπροστά, γιατί με απλά λόγια ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Γιατί, χωρίς Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει και Ιδιωτικό, όπου θα εργάζονται όλοι οι γιατροί με αξιοπρέπεια. Μην δώσετε την ευκαιρία να αλωθούμε απ’ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ήδη έχουν βάλει πόδι στην Υγεία.

Μην αφήσουμε τον Λαό μας χωρίς περίθαλψη.

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου