Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Και οι 7 ήταν υπέροχοι....



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι πρώτοι διορισμοί σε φορείς εποπτείας του Υπουργείου Υγείας. Η αρχή θα γίνει με τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και ακολουθούν οι υπόλοιποι... Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση είναι μάλλον εύλογη, οι προαναγγελίες ...ανακοινώσεων, όμως, γεννούν ερωτηματικά....


Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τις πρώτες εβδομάδες, ομολογουμένως, αντιμετώπισε μια σειρά από ζητήματα. Γραφειοκρατία αλλά και διοικητικά κωλύματα καθυστέρησαν την ανάθεση των αρμοδιοτήτων των Υπουργών, τους διορισμούς των Γενικών Γραμματέων, αλλά και των φορέων εποπτείας.

Πρακτικά, βέβαια, τα σοβαρότερα προβλήματα, όπως έχουμε τονίσει, προέκυπταν από τις καθυστερήσεις στις αναθέσεις των αρμοδιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας, καθώς μετέθεταν χρονικά τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά, ή τουλάχιστον μπαίνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ανακοινωθούν τα 7 πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών. Όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, και οι 7 προέρχονται από το χώρο της δημόσιας περίθαλψης και υπηρετούν το ΕΣΥ. Έτσι, πέραν της επαγγελματικής τους επάρκειας, υπογραμμίζεται πως θα εξοικονομηθούν και πόροι καθώς θα χρειαστεί μόνο μισθολογική προσαρμογή και όχι έξτρα μισθός ΔΥΠΕάρχη.

Παράλληλα, πληροφορίες του Virus θέλουν 3 από τους υπάρχοντες υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών να παραμένουν στη θέση του.

Για τα παραπάνω πληροφορηθήκαμε χθες το απόγευμα. Χθες το πρωί, όμως, ο Υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ Αθήνα 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη ανέφερε πως η ανακοίνωση των ονομάτων θα γινόταν εντός της ημέρας και θα ακολουθήσουν, μέσα στην εβδομάδα, οι νέοι επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων.

Σε μια νέα ηγεσία, όπως αναφέραμε, η όποια εύλογη καθυστέρηση είναι λογική, αλλά οι δηλώσεις που μεταβάλλονται ή ανατρέπονται μέσα σε λίγες ώρες έχουν αρχίσει να προκαλούν ερωτηματικά, αν όχι δυσαρέσκεια σε κάποιους, που κάνουν λόγο για αχρείαστο «σκωτσέζικο για ντους».

Προς τι η βιασύνη, λοιπόν, να προσδιοριστεί ο χρόνος ανακοίνωσης;

Πάντως, για να απαντήσουμε σε όποιους χρεώνουν σαν ηθικό αυτουργό της πίεσης τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει κάποιο ασφυκτικό pressing για τα ονόματα από τα Media.

Οι σχεδιαζόμενες πολιτικές και οι προθέσεις της ηγεσίας για την Υγεία των πολιτών είναι πολύ πιο σημαντικές και για αυτά η πίεση από τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να παραδεχτείτε, πως είναι μάλλον θετική και απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου