Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γιατροί της Λέσβου κατά «φακελάκηδων»! Τι λένε για τους ασθενείς και τις αμοιβές τους

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - Health Report.gr

Σαν επιδημία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες το θέμα της σύλληψης γιατρών με φακελάκι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα τόσο στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας όσο και σε ορισμένα της περιφέρειας.
Από τα πιο πρόσφατα περιστατικά η σύλληψη γυναικολόγου στη Μυτιλήνη του Βοστανείου Γενικού Νοσοκομείου ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από άνδρες της ασφάλειας Λέσβου.
Ο γιατρός είχε ζητήσει και έλαβε 250 ευρώ για να ξεγεννήσει μία κυοφορούσα.

Ωστόσο οι γιατροί της περιοχής δεν έμειναν αδιάφοροι.
Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καταφέρεται κατά του γιατρού με το φακελάκι αλλά και όλων όσοι ακολουθούν την ίδια τακτική.

Όπως λένε τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: «καταδικάζουμε το περιστατικόπαθητικής δωροδοκίας συγκεκριμένου γιατρού του Νοσοκομείου μας, από συγγενή ασθενούς και καταγγέλλει κάθε τέτοια συμπεριφορά. Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της διάλυσης από τη συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και ο καθημαγμένος λαός μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι πρόκληση κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας».

Και οι γιατροί σημειώνουν πως μπορεί οι μισθοί όλων να καθηλώθηκαν στην περίοδο της κρίσης, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εκμετάλλευση των ασθενών: «Οι γιατροί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος μας, τα τελευταία χρόνια.

Η διάλυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, οι περικοπές δαπανών, το πάγωμα των προσλήψεων και η αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, αποτελούν το γόνιμο έδαφος για την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών χρηματισμού. Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία για κανέναν και γι” αυτό μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Τα συνεχόμενα κρούσματα πάντως με τους «φακελάκηδες» γιατρούς φαίνεται πως …διακίνησαν και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία ετοιμάζει μέτρα για να ανακόψει την παράνομη δραστηριότητα ορισμένων γιατρών.

2 σχόλια:

  1. Έχουν δίκιο και οι γιατροί της Λέσβου και οι ασθενείς... Το ΕΣΥ είναι απάγγειο του φτωχού λαού... Όσοι πιστεύουν ότι δεν πληρώνονται επαρκώς και επιθυμούν "λάδωμα" να βγουν από το σύστημα... να δουλέυουν ιδιωτικά και να διεκδικούν νόμιμα την αμοιβή τους... Τι φοβούνται, δεν νιώθουν ικανοί...; Τους αρέσει να τους δαχτυλοδείχνουν ως κλέφτες; Έξω από το σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Δημοσιο ειναι οι "καλοι" Γιατροι, ναι?
    Οπως το "Εχουμε Πολλους Ιατρους"....
    Οπως το οτι μονο τα εν Ελλαδι Πανεπιστημια ειναι τα "Καλυτερα"....
    Οπως οι "Αδιαβλητες Πανελληνιες"....
    Οπως το οτι σε αρκετους δυστυχως Ιατρους του ΕΟΠΥΥ "δε" δινεται και μαυρα το 10ρικακι....

    Σε ποιο πλανητη ζουν οσοι εκπλησσονται?!!!
    Δε δουλευαν τοσα χρονια απο Καθηγητες,Δντες του ΕΣΥ, με λαδωμα, παρολο που "υποτιθεται" οτι ειναι οι Στυλοβατες του "Εθνικου Συστηματος Υγειας"?

    ΠΟΘΕΝ και ΕΣΧΕΣ για ΟΛΟΥΣ τους Ιατρους, Νοσηλευτες και εμ πασει περιπτωσει οσους εχουν ενσημα η οποιαδηποτε σχεση σχετικα με χωρο της υγειας απο το 1967 και μετα...

    Γιατι τωρα επεσε το ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ στην Ελλαδα, αν δε το καταλαβατε....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή