Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία - συνάντηση με ΠΕΦ



Την υπόσχεση ότι θα δει με ιδιαίτερη προσοχή τα καυτά θέματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους εκπροσώπους της ΠΕΦ, με τους οποίους συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός της Φαρμακευτικής Δαπάνης, ο ΦΠΑ στα φάρμακα, καθώς και γενικότερα θέματα ρευστότητας που δυσχεραίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του φάνηκε ενημερωμένος για τη δυναμική και τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Όσον αφορά δε στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν υπόψη του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουν συζητηθεί και με τον αρμόδιο Υπουργό, θα τα δει και ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και θα επανέλθει.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει ακράδαντα στην δυναμική του ελληνικού φαρμάκου και της φαρμακοβομηχανίας, κάτι που το υπογράμισε εμφατικά την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι ο κλάδος θα τραβήξει μπροστά το άρμα της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στην εκπομπή «στον ενικό», απαντώντας σε ερώτηση πολίτη ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει παραγωγή και ως εκ τούτου ταλανίζεται οικονομικά και επιχειρηματικά και έτσι δημιουργούνται οι δημοσιονομικές πιέσεις, ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι υπάρχουν startup επιχειρήσεις αλλά και κλάδοι πολύ σημαντικοί, οι οποίοι εξάγουν και θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επόμενη ημέρα της ανάπτυξης της χώρας. Τέτοιοι κλάδοι, όπως είπε, είναι η φαρμακοβιομηχανία, η τεχνολογία, ο τομέας των κρασιών καθώς και μπουτίκ μπυραρίες.

Η ομάδα της ΠΕΦ που επισκέφθηκε τον κ. Βαρουφάκη, αποτελείτο από τους Θ. Τρύφων - Πρόεδρο, Θ. Κωλέτη – Αντιπρόεδρο, Γ. Παπάζογλου - Γεν. Γραμματέα, Σ. Αναστασόπουλο – Μέλος Δ.Σ., Φ. Κοσμοπούλου - Γεν. Διευθύντρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου