Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στεγνώνει ο ΕΟΠΥΥ από ρευστό! Τι θα γίνει με τις πληρωμές



Δήμητρα Ευθυμιάδου - Ηealth Report.gr

Σοβαρές δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τους ιδιώτες παρόχους αναμένεται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ.

Τα ταμεία του μεγαλύτερου οργανισμού Υγείας της χώρας με τα 10 εκατ. ασφαλισμένους, φαίνεται ότι αδειάζουν σιγά σιγά.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα έχει επηρεάσει και το ρευστό που έφθανε στον ΕΟΠΥΥ, έναν οργανισμό που ούτως ή άλλως υποχρηματοδοτούνταν.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στα στελέχη του οργανισμού επικρατεί αναβρασμός το τελευταίο διάστημα δεδομένου ότι θα υπάρξουν σοβαρές δυσκολίες να δοθούν χρήματα σε ιδιώτες παρόχους όπως στους γιατρούς, στις κλινικές, στα διαγνωστικά κέντρα.

«Το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι σύνθετο ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Όλες οι λύσεις προσκρούουν στη στενή χρηματοδοτική ικανότητα της χώρας» έλεγε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΠΥΥ που μετρά και ξαναμετρά τα χρήματα και αυτά δε βγαίνουν…



Άλλωστε σε αυτή τη φάση έχει μπλοκάρει και η λύση που ήθελε να υιοθετήσει η κυβέρνηση και δήλωσε και προεκλογικά: να εισρέουν κατ ευθείαν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ τα χρήματα από τον κλάδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της κοινωνικής ασφάλισης.

Μέχρι να αποφανθούν οι θεσμοί τι θα γίνει με τη δανειακή σύμβαση και την περιβόητη δόση, ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να δει το χρώμα του χρήματος.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο οργανισμός χρωστά σε όλους τους ιδιώτες παρόχους.

Μόνο στους γιατρούς οφείλει κοντά στα 600 εκατ. ευρώ από το τέλος του 2011 μέχρι σήμερα μαζί με τα ληξιπρόθεσμα των Ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικά επίσης, τα παλαιά και νέα του ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

19 σχόλια:

  1. Στην υγειά μας βρε παιδιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΛΑΜΟΓΙΑ....ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΖΑΜΠΑ-ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΙΟ ,ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ-Η ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.

      Διαγραφή
  4. 4 Μαρτίου και δεν κουνιέται φύλλο .Τί θα γίνει με πληρωμές κύριοι ? Με τις συμβάσεις ? Κάτι μου λέει ότι θα παραταθούν πάλι για 3 μήνες και όλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα .Θα φθάσει καλοκαίρι και θα ακούμε πάλι μπούρδες με αναδρομική ισχύ και συζητήσεις με τους φορείς και διαβουλεύσεις κλπ κλπ Μέχρι τώρα 9 ολόκληροι μήνες - σύνολο από το 2013 δουλειάς δεν πληρώθηκαν - και τα έξοδα από την τσέπη μας και η δουλειά στην πλάτη μας -!!! τόσοι μήνες στα σκουπίδια και συνεχίζουμε ........συγχαρητήρια στους φορείς !!! απορώ πως τα βγάζουν περα οι νέοι απορώ ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΣ ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΣΥ Ο ΣΥΝΕΠΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν γνωρίζω αν ξέρεις εσύ πες μου.Αν δεν ξέρεις όμως άστο και συνέχισε να πίνεις !

      Διαγραφή
    3. Τα υπονοούμενα μεγάλε για τα νέα εργαστήρια να πας και να τα πεις αλλού. Άνοιξα το 2014 και έχω καταχρεωθεί σε συγγενείς και τράπεζες για να συντηρώ ένα εργαστήριο, άρτια και πλήρως εξοπλισμένο με τους ποιοτικούς ελέγχους μου και τα ρέστα. Και δε θα ανεχτώ από κανένα να με πει και μαλάκα και από πάνω. Γι' αυτό λοιπόν πριν ανοίξετε μερικοί το βόθρο σας, να σκέφτεστε πως εκτός από τα λαμόγια υπάρχουν και οι νέοι και οι αδιάφθοροι σε αυτή την κοινωνία και να μην κρίνετε εξ' ιδίων τ' αλλότρια. Ή θα πορευτούμε όλοι μαζί, διορθώνοντας τις παθογένειες του παρελθόντος, ή θα "πεθάνουμε" όλοι μαζί. Οι εξυπνάδες και οι νουθεσίες να λείπουν!

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΜΑΝΤΕΙΑ! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

      Διαγραφή
  5. ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ
    ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ
    ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ 6 Ε ΟΜΩΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ
    ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (CLAWBACK - REBATE)
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ....
    Η ΠΕΕΒΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ 9/2/2015 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ...
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά της ΠΑΣΙΔΙΚ της ΠΕΕΒΙ της ΠΟΣΙΠΥ τι κάνετε;....Ποτέ θα σταματήσουμε να χαρίζουμε τις οικονομίες μας τόσων ετών στον ΕΟΠΥΥ;Είναι τρελό το ποσα ανεχόμαστε......Γελοιοποιουμαστε πια σε όλους ,αντιδράστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην υπερπληθώρα των κάθε λογής διαγνωστικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων.Η πίτα είναι δεδομένη και δεν μεγαλώνει. Αρα ή θα πάρουν όλοι από ένα μικρό κομμάτι (βλέπε Claw back) ή θα κοπούν οι ανεξέλλεγκτες συμβάσεις και όσοι είναι μέσα θα παίρνουν ένα μεγαλύτερο.
    Δυστυχώς για τους νέους συναδέρφους έτσι έχει η ωμή πραγματικότητα.Τους παλιούς δεν τους κλαίω,έχουν κάνει τη μπάζα τους από την εποχή των παλιών αγελάδων και ίσως έχουν βάλει και το χεράκι τους στη σημερινή χρεοκοπία.Ποιος δεν ξέρει για τις εικονικές εξετάσεις,την προκλητή ζήτηση εργαστηριακών,τις σφραγίδες κλινικών που είχαν τα εργαστήρια,τα βιβλιάρια που πηγαινοέρχονταν,τους καρκινικούς δείκτες στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου,και τόσα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ.ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ CLAW BACK-REBATE.

      Διαγραφή
    2. Να "κλείσουμε" λοιπόν το επάγγελμα; Να αφήσουμε τους παλιούς να συνταξιοδοτηθούν και να βάλουμε επετηρίδα στους νέους... να πω και άλλες τέτοιες "σύγχρονες" ιδέες; Κύριοι, για να σοβαρευτούμε, ή θα το πάμε κομουνιστικά δηλαδή.... "πίτα/αριθμό εργαστηρίων = ίδιο πλαφόν για όλους" και από 'κει και μετά ιδωτική χρέωση, ή θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί ελέγχου συνταγογράφησης και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα στην "πηγή" δηλαδή και μετά ελάτε να δούμε αν φτάνουν τα 325.000.000€ του ΕΟΠΥΥ. Όταν σου λέει οτι γιατρός έγραφε αξονικές και μαγνητικές 60.000€/μήνα, τί καθόμαστε και συζητάμε για το μαγνήσιο, το σίδηρο και τη φερριτίνη; Να "κοπούν" τα δάχτυλα των υπερσυνταγογραφούντων κλινικών και εδώ είμαστε να τα λέμε. Επίσης να κλείσουν τα αιμοληπτήρια της μιας φυγόκεντρου εξοπλισμού, και τα εργαστήρια που δεν ανήκουν σε βιοπαθολόγους μπας και ζήσουμε αξιοπρεπώς οι υπόλοιποι μικροί πλην τίμιοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Αν δεν ξεχωρίσει η ήρα απ' το σιτάρι δε θα δούμε άσπρη μέρα.

      Διαγραφή
  9. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν κάνουμε επίσχεση εργασίας τώρα.
    Κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει, λεφτά δεν υπάρχουν και οι συμβάσεις έχουν λήξει....
    Αντίδραση τώρα γιατί αλλιώς χανόμαστε.
    Ενωμένοι.....

    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΠΩΣ??ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ?ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ,ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ..ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ CLAWBACK Κ ΠΑΛΦΟΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας εδώ και πολύ καιρό! Και κάθονται οι εκπρόσωποί μας και περιμένουν τί άραγε; Δεν έχουν καταλάβει οτι κάθε μέρα που περνάει η ταφόπλακα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη; Ας αντιδράσουμε επιτέλους μαζικά όλοι οι μικροβιολόγοι μηδενός εξαιρουμένου. Επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ ΤΩΡΑ, όχι αύριο. Καμία ανοχή στους τζερεμέδες και τους τζάμπα υπουργούς. Οι ασφαλισμένοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις εισφορές τους (και εμείς το ίδιο) και έχουμε όλοι δικαίωμα να έχουμε την ανταπόδωση από το κράτος. Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε ως κρατικοδίαιτοι όσοι έχουμε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να μή μιλάει κανένας. Όποιος θεωρεί τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ "κρατικοδίαιτους" θα πρέπει να ντρέπεται. Και αυτό το επισημαίνω γιατί πολλοί εδω μέσα κινούνται στο πλαίσιο "αν δε σου αρέσει κόψε τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥ". Και σε όλους αυτούς απαντώ: Τί λέτε ρε αμαρτωλοί; Αλήθεια; Και αν το κάνουμε όλοι οι ιδιώτες πάροχοι αυτό που θα δώσετε απολογία; Δηλαδή εγώ πληρώνω στο κράτος (σα μα@@κας) τις βαρβάτες εισφορές μου για να μου λέει πήγαινε στις διαλυμένες δημόσιες δομές να κάνεις εργαστηριακές εξετάσεις και μόνο εκεί; Να φτιάξουν πρώτα τα νοσοκομεία που τα κατήντησαν μπορντέλα και μετά το ξανασυζητάμε. Όταν τα φέρουν στο επίπεδο των ιδιωτικών (σε ποιότητα και ταχύτητα) τα ξαναλέμε! Αφήστε λοιπόν τις παπαριές για τις συμβάσεις μας και απαιτείστε από τον ΕΟΠΥΥ και γενικότερα το κράτος να σοβαρευτεί. Και επειδή έχουν ακουστεί, ακόμη και εκπρόσωποί μας, να χαρακτηρίζουν τη νοτροπία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ως "κρατικοδίαιτη" λογική των ιδιωτών, έχω να τους υπενθυμίσω οτι όλες οι εταιρείες που προμηθεύουν το δημόσιο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "κρατικοδίαιτες" γιατί ο μεγαλύτερος πελάτης τους είναι το δημόσιο. Τί σημαίνει αυτό δηλαδή, οτι δεν πρέπει να αμοίβονται για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν; Και πως διάολο θα λειτουργήσει το δημόσιο χωρίς αυτές; Αυτά τα λέω γιατί κοντεύουμε να τρελαθούμε τελείως με τις ανοησίες που εκστομίζουν πολλές φορές, ακόμη και αυτοί που δήθεν μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΧΟΥΜΕ .ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ."ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ" ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 20 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ .ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ?ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!!!!ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή