Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Λουράντος: Αποκαλύφθηκε στη Βουλή η πατρότητα της “εργαλειοθήκης” του ΟΟΣΑ

Διαψεύδονται οι πρώην υπουργοί που έκαναν λόγο για "μεταρρυθμιστικές" προτάσεις, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, αναφερόμενος στην περιβόητη έκθεση γισ το "άνοιγμα" των επαγγελμάτων.


ΙΑΤRONET. Με σκληρές εκφράσεις επιτίθεται κατά της τέως κυβέρνησης για την περιβόητη “εργαλειοθήκη” του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Κώστας Λουράντος (φωτό δεξιά) κάνει λόγο για προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Επικαλούμενος την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζει την Πέμπτη ότι επιβεβαιώνονται, με τον πιο επίσημο και αξιόπιστο τρόπο, οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του ΟΟΣΑ, ότι το περίφημο κείμενο ή αλλιώς “εργαλειοθήκη” ήταν κατασκεύασμα της προηγούμενης κυβέρνησης:

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως από την συνάντηση του στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, διαπιστώθηκε ότι αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμιά σχέση με τον ΟΟΣΑ.

Ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης – είπε στη Βουλή - που υπέκλεψε τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ, για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας.

“Ήταν η 'εργαλειοθήκη' του κ. Χατζηδάκη και όχι του ΟΟΣΑ”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στις 12 Μαρτίου, ο κ. Λουράντος είχε παρουσιάσει έγγραφο του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα Έλληνα φαρμακοποιού, ανέφερε πως με πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών υιοθετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ.

Αγορές

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ υπογραμμίζει ότι διαψεύδεται έτσι ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης (φωτό μέσο), που μιλούσε για απελευθέρωση των αγορών.

Διαψεύδεται, επίσης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στήριζε χωρίς κανέναν ενδοιασμό οποιαδήποτε “μεταρρυθμιστική” πρόταση.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ο φαρμακευτικός κλάδος εξακολουθεί να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα χαώδες περιβάλλον που δημιούργησαν οι επιλογές συγκριμένων υπουργών.

Αναμένει, παράλληλα, την άρση των αδικιών που εφαρμόστηκαν με βάση τις μνημονιακές επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου