Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Στα κάγκελα ο ΙΣΑ με τα προβλήματα στο σύστημα



Τις επανειλημμένες δυσλειτουργίες στις αρχές κάθε μήνα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, επισημαίνει ο ΙΣΑ με επιστολή που απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη.

Για πολλοστή φορά δυστυχώς ο ΙΣΑ έγινε δέκτης παραπόνων και καταγγελιών ιατρών μελών του, σχετικά με την μη λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αναφέρει ο ΙΣΑ και συνεχίζει: «Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες μας ότι το σύστημα συνταγογράφησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες μέρες του μήνα που υπάρχει μεγάλος φόρτος συνταγογράφησης, δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ειδικότερα σήμερα, 4.3.2015, υπήρχε αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος από το πρωί και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο ΙΣΑ επικοινώνησε άμεσα με την ΗΔΙΚΑ και ζήτησε να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε πρωτίστως στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα του συστήματος συνταγογράφησης και είμαστε σε αναμονή των εξηγήσεων αναφορικά με τα αίτια δυσλειτουργίας του συστήματος συνταγογράφησης».

1 σχόλιο: