Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Επανέρχονται οι ιατρικές αποδείξεις για το αφορολόγητο! Τι σημαίνει για τα ιατρεία

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το ξανασκέφτεται φαίνεται η κυβέρνηση και επαναφέρει τις ιατρικές δαπάνες για το αφορολόγητο.

Όχι τυχαία βέβαια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr στο οικονομικό επιτελείο καιρό τώρα επικρατούσε προβληματισμός για πιθανή αύξηση της διακίνησης «μαύρου χρήματος» στον ιατρικό χώρο.

Με βάση το τελευταίο μνημόνιο που υπεγράφη οι δαπάνες από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν θα αξιοποιούνταν για τη φετινή χρονιά. Διαβάστε ΕΔΩ τι έχει ψηφιστεί: «Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο»

Ήδη όμως στα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών έχει δοθεί εντολή εδώ και καιρό να ξεκινήσουν σαρωτικούς ελέγχους σε ιατρεία και μονάδες υγείας για να διαπιστωθεί εάν κόβονται αποδείξεις.
Άλλωστε με την κατάργηση των φορολογικών εκπτώσεων από τη χρήση των ιατρικών δαπανών, πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να κόβουν αποδείξειςκαθώς δεν είναι πια και χρήσιμες στους ασθενείς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, το υπουργείοΟικονομικών ετοιμάζει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φάρμακα ώστε να μετρούν στο αφορολόγητο.

Βέβαια προς ώρας δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η επαναφορά του αφορολόγητου θα ισχύσει από φέτος ή από τις αρχές του 2018.

Μέχρι τότε όμως οι γιατροί πρέπει να είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Έρχονται διασταυρώσεις από την εφορία στα ιατρεία για αποδείξεις και POS!»

Εξάλλου μέχρι τέλος Ιουλίου όλα τα ιατρεία θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS με βάση τη κυβερνητική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου