Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Απειλή για τη δημόσια υγεία κάδοι, τρωκτικά και έντομα - Παραμένουν οι κίνδυνοι μετά και την αποκομιδή των σκουπιδιών

Κατέθεσε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στο πλαίσιο της προκαταρκτικής για τα σκουπίδια

Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μεϊδάνη κλήθηκε να καταθέσει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής που είχε διαταχθεί για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κ. Άννα Μαστοράκου στην κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη, περιέγραψε τους κινδύνους που υπήρχαν και εξακολουθούν όπως επισημαίνει, να υπάρχουν για τη δημόσια υγεία, παρά την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εξηγεί στo thebest.gr πως οι κάδοι, τα έντομα, και τα τρωκτικά, αποτελούν «βόμβες» που μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια υγεία ακόμα και μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής. Γι΄αυτό και χρειάζεται πολίτες αλλά και αρμόδιοι φορείς να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

«Οι μικροοργανισμοί στους κάδους απορριμμάτων έχουν μεγάλο χρόνο επιβίωσης ως και 150 μέρες. Επίσης τα αδέσποτα, τα τρωκτικά, οι μύγες, τα κουνούπια και γενικότερα τα έντομα, έχουν έρθει σε επαφή με τα σκουπίδια, οπότε οι πολίτες χρειάζεται να είναι σε εγρήγορση. Οι κάδοι χρειάζεται να απολυμανθούν. Ουσιαστικό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι», σημειώνει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Χαρακτηρίζει απαραίτητες ενέργειες τους ψεκασμούς και τις απολυμάνσεις των κάδων και των σημείων που είχαν καταληφθεί από σκουπίδια, όπως και τις απεντομώσεις όπου χρειάζεται.

Τα μικρόβια δε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ένα δυνητικά επικίνδυνο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση ασθενειών, όπως η γαστρεντερίτιδα, ο εξανθηματικός τύφος, οι σαλμονελώσεις, ο τυφοειδής πυρετός, λεπτοσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου