Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Νοσοκομεία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων ελαστικής απασχόλησης

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε για την Τετάρτη 24ωρη απεργία και πεντάωρη στάση εργαίας - TO BHMA

Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι) οργανώνει την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την περιφέρεια, καθώς και πεντάωρη στάση εργασίας 10πμ - 3μμ για την Αττική και συγκέντρωση στις 10πμ έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί τη μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εκδίωξη των εργολάβων.

Οπως υποστηρίζει, «η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων», ενώ «οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελούν λύση, καθώς υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού, επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις».

1 σχόλιο:

  1. Βρίσκω άδικο το να μονιμοποιηθούν. Τους είχαν πάρει για ένα δωδεκάμηνο, τους ανανέωσαν παρανόμως τις συμβάσεις τους και τώρα διεκδικούν μονιμοποιησή;Γιατί;Δεν ήξεραν οτι όταν τελειώσει η σύμβασή τους θα πρέπει να αποχωρήσουν;Έτσι δεν γινόταν τόσα χρόνια;Εμείς που παλεύουμε και περιμένουμε να βγούν θέσεις για τα νοσοκομεία, που είμαστε άνεργοι ένα και δύο χρόνια τι θα κάνουμε;Γιατί να μονιμοποιηθούν και να μην προκηρυχθούν απο τον ασεπ νέες θέσεις για μόνιμο προσωπικό,όπου θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι ανήκουν στον ιατρικό και παραϊατρικό κλάδο της υγείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή