Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Ανύπαρκτος κλιματισμός στα πλεονασματικά νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι Διευθύνσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση των κλιματιστικών.


Για ανύπαρκτο κλιματισμό στα πλεονασματικά νοσοκομεία μιλά η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι οι Διευθύνσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρήσουν και να ενισχύσουν τους κεντρικούς κλιματισμούς. 

Η συντήρηση και η ενίσχυση του κλιματισμού, ειδικά στους ευαίσθητους χώρους του συνόλου των Νοσοκομείων της χώρας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Ο κ. Πολάκης, σημειώνει η ανακοίνωση, δεν διέθεσε ούτε ευρώ. Μεγάλα Νοσοκομεία κορμός των εφημεριών με κόστος λιγότερο των 20.000 ευρώ, θα μπορούσαν να διορθώσουν επαρκώς την κατάσταση. Θα ήταν σε θέση να κάνουν συντήρηση των κλιματιστικών και να αγοράσουν απαραίτητα κλιματιστικά για κλινικές, χειρουργεία, Μονάδες.

Αντί αυτού, η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει την τραγική κατάσταση που σήμερα επικρατεί σε μερικά από τα πιο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας:

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός. Χαλασμένα τρία μοτέρ από τα δέκα που είναι εγκατεστημένα στις πέντε κεντρικές μονάδες. Χωρίς επαρκή κλιματισμό τα ΤΕΠ, χειρουργεία, ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδοσία Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό εργαστήριο, Γυναικολογική, Μαιευτική κλινική, χειρουργική κλινική, παιδιατρική κλινική. Στο χώρο φροντίδας νεογνών αλλά και πολλούς θαλάμους νοσηλείας δεν υπάρχουν καθόλου κλιματιστικά. Η ζέστη δημιουργεί προβλήματα στις θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις και επιβαρύνει την υγεία χειρουργημένων ασθενών.

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό οι αίθουσες ανάνηψης χειρουργείων και καισαρικών τομών. 

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ασυντήρητα τα κλιματιστικά στη Μονάδα νεογνών. Δεν αποδίδουν. Βράζουν τα νεογνά. Διαμαρτύρονται οι γονείς.

ΚΑΤ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός λόγω έλλειψης κονδυλίων. Δεν αποδίδει σε υψηλές θερμοκρασίες. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Ασυντήρητος ο κλιματισμός. Έντονη ζέστη στον 8ο όροφο που στεγάζεται η χειρουργική κλινική. Επιβαρύνεται η υγεία των χειρουργημένων ασθενών.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Μετά τις καταγγελίες τοποθετήθηκαν κάποιοι ανεμιστήρες. Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. 

ΓΟΝΚ: Επαρκής κλιματισμός. Το κρατά σε λειτουργία με το ζόρι, το αποδεκατισμένο τεχνικό προσωπικό. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν εξαρτήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας αξίας 5.000 ευρώ. Κάνουν τη δουλειά χειροκίνητα.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός στη χειρουργική και παθολογική κλινική.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Αντί για κλιματιστικά η Διοίκηση τοποθέτησε ανεμιστήρες!

Ίδια κατάσταση στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, το Σισμανόγλειο, το Γεννηματά Αθηνών, το Γενικό Λάρισας, του Αγίου Νικολάου Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες), Γενικό Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» (καθόλου κλιματισμός), Πρέβεζα, Λευκάδα, Φλώρινα, Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Τρίπολης, Κοζάνης, Γρεβενών και στα Κέντρα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου