Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Φαρμακοποιούς με μπλοκ παροχής υπηρεσιών θα επιστρατεύσει ο ΕΟΠΥΥ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα επικεντρώνεται στα φαρμακεία της Αττικής, όπου κάποια εκτελούν έως και 600 συνταγές την ημέρα.


Φαρμακοποιούς με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ο ΕΟΠΥΥ σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα "αμάζευτα" όσον αφορά τα δικά του φαρμακεία, βάζοντας ένα τέλος στις ατέλειωτες ουρές των ασθενών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν και να πάρουν τα φάρμακά τους, όπως προ ημερών συνέβη στο κατάστημα στο Γκύζη.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, τα οποία διανέμουν φάρμακα υψηλού κόστους είναι συνολικά 29, εκ των οποίων 8 βρίσκονται στην Αττική, τρία στη Θεσσαλονίκη και από ένα στον Έβρο, στη Μαγνησία, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα, στην Καβάλα, στην Πιερία, στην Κέρκυρα, στη Ροδόπη, στη Φθιώτιδα, στη Λάρισα, στη Λέσβο, στην Αχαϊα, στην Πρέβεζα, στην Ηλεία, στη Ρόδο, στις Σέρρες, στην Τρίπολη και στα Χανιά.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα υπουργική απόφαση για την πρόσληψη φαρμακοποιών με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και όχι μόνιμων (μισθωτών) αποφεύγοντας έτσι ένα πιθανό μπλόκο από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σε συνομιλία παραγόντων του υπουργείου με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών αποκαλύφθηκε ο προαναφερθείς σχεδιασμός, έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Την ίδια στιγμή, προωθείται αναδιοργάνωση των φαρμακείων του με καλύτερη κατανομή της δουλειάς που επιτελούν και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα άνισης κατανομής δουλειάς, όπως ήταν και το αναμενόμενο, εντοπίζεται στα φαρμακεία της Αττικής. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο Οργανισμός στη διάθεσή του, κάποιο κατάστημα μπορεί να εκτελεί 600 συνταγές την ημέρα, ενώ ένα άλλο λιγότερες από 300 συνταγές. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται σε πρώτη φάση να επεκταθεί κτιριακά το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού που είναι στην Απ. Παύλου, στο Μαρούσι. Σε αυτό το φαρμακείο προβλέπεται να προσληφθούν και οι πρώτοι φαρμακοποιοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ενώ στον γενικότερο σχεδιασμό υπάρχουν και σκέψεις για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου