Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Ξεσηκώνει τους ασθενείς με διαβήτη η άρνηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για συνάντηση με τους εκπροσώπους τους...

Από Βασίλη Βενιζέλο -  ygeia360.gr

Στο δρόμο βγάζει τελικά τους διαβητικούς ασθενείς η άρνηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρη Μπερσίμη να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους τους, με θέμα τη μεγάλη αναστάτωση την οποία έχει προκαλέσει ο προσδιορισμός νέων ασφαλιστικών τιμών αποζημίωσης των αναλωσίμων υλικών για τους διαβητικούς ασθενείς.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων - Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) αναφέρει τα εξής:

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ζητώντας συνάντηση μαζί τους στις 27 Ιουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Μέχρι και σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατόν από πλευράς ΕΟΠΥΥ.

Τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι παραμένουν, συνεχίζουν και εντείνονται.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται τώρα επιπλέον να προστεθεί και το πρόβλημα με τα απλήρωτα φαρμακεία, τα οποία οδεύουν προς τη διακοπή παροχής αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη από 1η Αυγούστου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καλεί στις 27 Ιουλίου 2017 όλους εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και τους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συγκεντρωθούμε έξω από τον αυλόγυρο των γραφείων του ΕΟΠΥΥ (Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι) στις 10:00 πμ, ώστε να επιτύχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το επιθυμητό ραντεβού με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, το οποίο και εξακολουθούμε να ζητάμε για την ίδια μέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Πρέπει να δοθεί λύση ΤΩΡΑ στα προβλήματα που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ σε 1.000.000 ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου