Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

BONUS στους ελεγκτές για τις περικοπές σε αναλώσιμα και φάρμακα!


Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια πρεμούρα για τις περικοπές για ασήμαντους λόγους

Σύμφωνα το άρθρο 90 παρ.6 του Ν.4368/16 (ΦΕΚ Α, 21/2/16) «Τα ποσά που προκύπτουν από ποινές ή εκπτώσεις βάσει των ελέγχων εισπράττονται ή συμψηφίζονται και εν συνεχεία κατανέμονται σε ειδικό ΚΑΕ ο οποίος, με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δύναται να χρησιμοποιηθεί σε ετήσια βάση για αναπτυξιακούς σκοπούς του Οργανισμού.» .

Η πρόβλεψη αυτή νομοθετήθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν την υπογραφή της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης φαρμάκων και στα αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά είδη,και επικαιροποιήθηκε με το άρθρο 34 παρ.5 του Ν.4447/16 (ΦΕΚ Α 241 23/12/2016), όπου αναφέρεται επακριβώς :

5. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 90 του ν. 4368/2016 (Α’21) αντικαθίσταται ως εξής:

«Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση: α) ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) του ποσού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια (4.000.000) ευρώ, διανέμεται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ανωτέρω ελέγχων, β) ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ, αξιοποιείται νια την προαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους του σε δεδομένη χρονική περίοδο, γ) ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις, δ) ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) καλύπτει υποχρεώσεις του Οργανισμού προς την Π.Φ.Υ. των Δ.Υ.Πε. και ε) ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) καλύπτει λοιπές υποχρεώσεις του Οργανισμού.». 

Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το αρμόδιο για τους ελέγχους προσωπικό του οργανισμού, λαμβάνει το 20% των χρημάτων που προέρχονται από τις ποινές που το ίδιο επιβάλλει, και τα οποία κατατίθενται σε ειδικό ΚΑΕ, που προορίζεται για το σκοπό αυτό.

Η διάταξη αυτή, δυνητικά προωθεί και επιβραβεύει τη διαφθορά, μιας και οι ελεγκτές έχουν σαφώς οικονομικό κίνητρο συμφέρον να επιδείξουν υπερβάλλοντα (και ενδεχομένως άδικο) ζήλο κατά το έργο τους.

Εντύπωση προκαλεί το ότι παρά τη νομοθέτηση των παραπάνω από το Φεβρουάριο του 2016, και παρά τις αδικαιολόγητες και απαράδεκτες καθυστερήσεις στις διαδικασίες εκκαθάρισης και στην κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΔΑΠΥ, δεν είχε προβλεφθεί από τότε ο μοναδικός αντικειμενικά αξιόπιστος και αδιάφθορος μηχανισμός περικοπής μη εγκεκριμένων δαπανών : Η εισαγωγή ηλεκτρονικών κριτηρίων κατά τη δημιουργία της συνταγής/παραπεμπτικού από το γιατρό. (οι λεγόμενοι κόφτες κατά τη συνταγογράφηση).

Το ότι αυτό δεν έχει ακόμα επιτευχθεί (ή δεν έχει επιτευχθεί λειτουργικά πλήρως), δημιουργεί υποψίες για τις μεθόδους που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ καθώς και την αξιοπιστία αυτών.

ΥΓ : Τραγική ειρωνία : Στην ίδια παράγραφο του ίδιου νόμου, στο σημείο γ, αναφέρεται γ) ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις

Ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή, περιμένει να εισπράξει χρήματα από περικοπές, για να φτιάξει το ηλεκτρονικό σύστημα! Επομένως, φτιάχνει ένα σύστημα…διαβλητό, και από τα χρήματα των ποινών, θα το ξαναφτιάξει ώστε να γίνει …αδιάβλητο!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ
Πρόεδρος ΦΣ Ρεθύμνου

10 σχόλια:

  1. Νεοι συναδελφοι που ......μυξοκλαιγεστε για συμβαση με την δομη του Οργανωμενου Εγκληματος, βλεπετε με τι αποβρασματα εχετε να κανετε ?Βλεπετε την καταντια των συμβεβλημενων ? Φυγετε το ταχυτερο δυνατον σε μια πολιτισμενη χωρα της Δυσης και μην κοιταξετε πισω σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως ! Οποιος θελει να ζησει αξιοπρεπως και να ανταμειφθει ο κοπος του φευγει. Οσοι μεινουν ειναι καταδικασμενοι σε αεναη μιζερια σε μια χρεοκοπημενη χωρα . Και ναι μεν αν εισαι ιδιωτης χωρις συμβαση και δεν εισαι τζακι πεινας, αλλα και με τον Οργανισμο Παροχης Φυκιων για μεταξωτες κορδελες φυτοζωεις !

      Διαγραφή
  2. Εγραψα και το πρωτο σχολιο. Επειδη αρχισαν να παρουσιαζονται κατι ΞανθοΜαδουροΤακηκα τρολς και να με κατηγορουν οτι θελω να .......διωξω τους νεους για να μην εχω ......ανταγωνισμο !!!!! Θα ξεκαθαρισω οτι ειναι,οπως και η ΕΝΙ υπερ των συμβασεων με ολους οσους το επιθυμουν ! Σε αντιθεση ομως με τους παπαγαλους/ψευτογιατρους θα παραθεσω ΑΚΡΙΒΩΣ τα εισοδηματα ενος γιατρου συμβεβλημενου! ΑΝ συμπληρωσει τις 200 επισκεψεις (αμφιβολο, πολλοι και λογω ειδικοτητας πχ Γενικοι Χειρουργοι , δυσκολα περνουν και τις 150 !), νε δεδομενη την παρακρατηση 2 ευρω ανα επισκεψη , θα παρουν 200×8=1600 ευρω ! Με δεδονενη την 6μηνη καθυστερηση σε 5 χρονια (πληρωνομαστε τον Ιανουαριο του 2017 , τωρα τον......Ιουλιο του 2017!!!!), εχουμε 10% δηλαδη 160 ευρω μειον, δηλαδη μενουν 1440 ευρω! Με αυτα θα πληρωσετε περιπου 50% Φορο Εισοδηματος/ΕΦΚΑ !! Δηλαδη σας μενουν 700-800 ευρω για .......ενοικιο, λειτουργικα, leasing, αναλωσιμα !!!! Δηλαδη ειστε μειον......και αν καταθετετε και ιατρικες πραξεις μετα απο χιλιους ψευτοελεγχους/περικοπες /καθυστερησεις θα εχετε μια ροη 300-700 τον μηνα για να φυτοζωησετε ! ΕΠΑΝΑΛΑΛΑΜΒΑΝΩ ,λοιπον για να μην σας κοροιδευουν οι.....χρΕΟΠΥΥδες, αν ειστε 40+, παντρεμενοι, με παιδια , καρκινοπαθη πατερα η σε μεγαλα αστικα κεντρα καλως δεν φευγετε εξω γιατι ειστε εγκλωβισμενοι! Αν ομως ειστε τριανταρηδες , διαβασμενοι ,εργατικοι τοτε ΜΟΝΟ οι πολιτισμενες χωρες της Δυσης ειναι ανταξιες σας και μην εκλιπαρειτε τους..... γκαγκστερ της Λ. Κηφησιας για τιποτα ! Εκει και τον δεοντα σεβασμο και τις αποδοχες που σας αξιζουν θα εχετε ! Μονο ενας......ηλιθιος η τεμπελης 30αρης θα προτιμησει χρΕΟΠΥΥ απο την Σουηδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικόνα που παρουσιάζεις συνάδελφε είναι ειδυλλιακή διότι σύντομα με τις νέες συμβάσεις θα δίνουν......1500 μεικτά ή 1150 καθαρά !!! Και όλα όσα αναφέρεις θα πρέπει να γίνονται με .......αυτά !!!!! Ναμίμπια......

      Διαγραφή
    2. Και βεβαια απειροι παραλογισμοι πχ θα συνταγογραφειτε σε 15' σαν να ειστε υδροκεφαλοι μπερσιμογεωργακοπουλοι

      Διαγραφή
    3. Και αυτα να μην θεωρουνται δεδομενα απο κανεναν, διοτι ο ΕΟΠΥΥ εχει παραδοση μη τηρησης των συμφωνιων ! Προβλεπω οτι οπως κοροιδευει και εμπαιζει τους ιδιωτες συμβεβλημενους, το ιδιο θα πραξει και με τους δουλοπαροικους των ΤΟΜΥ !

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω απολυτα, πολλοι εζουμε εγκλωβιστει για διαφορους λογω γους οικογενειακους , ηλικιακους κλπ αλλα μην εξιδανικευουμε τα πραγματα. Απλα εκτος του μαφιοζικου οργανισμου σε καιρο κρισης και ενω μας κανει αθεμητο ανταγωνισμο, δεν μπορουμε να επιβιωσουμε ! Ειναι ομως παραλογο ενας νεος εργατικος συναδελφος να θαφτει απο τους Μπερσιμηδες οταν μπορει να μεγαλουργησει εξω !

      Διαγραφή
  3. Και από πάνω φουλ συκοφαντία από τους Γεωργακόπουλους και Ομαδική Τιμωρία ! Σεκιουριτάτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικα για τα ΚΟΡΟΙΔΑ που θα συμβληθουν στην ......γαλερα των ΤΟΜΥ , οχι μονο 1150 καθαρα δηλαδη μετα φορο/εισφορες.......6 ψωροκατοσταρικα αλλα θα χρεωθουν και 1100 γιατροι ......7 εκ. αστικο πληθυσμο για ......ολιστικη ιατρικη και στο ......σπιτι ! Στα ανθρακορυχεια πληρωνουν καλυτερα και η δουλεια ειναι ελαφρυτερη !!!
    ΥΓ σιγα μην παρουν και τα 1150-650 βεβαια αφου η χρηματοδοτηση ειναι εξασφαλισμενη για......4 χρονια !!! Με 50 ψωροχιλιαδες ετησια για..... 12 επαγγελματιες Υγειας ! Με χρυσα......κουταλια θα φατε Νεοι !!! Ακουστε τον ΞανθοΠινοκιο και γυριστε απο την μιζερια των .......ΗΠΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσοι νεοι συναδελφοι θελουν εοπυυ αν ειναι αθηνσ/θεσσαλονικη σιγουρα θα ειναι καλυτερα (αν δεν ειναι γονοι) με συμβαση. Αν ομως νομιζουν οτι θα κανουν την τυχη τους, κουνια που τους κουναγε ! Θα λαθροβιουν , απλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή