Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΕΦΚΑ: Στο efka.gov.gr τα ειδοποιητήρια Ιουνίου και 50.000 επαγγελματιών με αναδρομικές εισφορέςΓΙΑ 1,4 ΕΚΑΤ. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ανεβαίνουν στο efka.gov.gr ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών του ΕΦΚΑ για τον μήνα Ιούνιο καθώς και για 50.000 επαγγελματίες που έκαναν έναρξη δραστηριότητας το 2017 ή είχαν κλείσει τα βιβλία τους πέρυσι και έκαναν επανέναρξη 


Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ θα αναρτηθούν σήμερα τα ειδοποιητήρια Ιουνίου, με τις εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου 1.400.000 ασφαλισμένοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Παράλληλα τα ειδοποιητήρια εισφορών ΕΦΚΑ με αναδρομική ισχύ, θα λάβουν σήμερα για πρώτη φορά 50.000 επαγγελματίες που έκαναν έναρξη δραστηριότητας το 2017 ή είχαν κλείσει τα βιβλία τους πέρυσι και έκαναν επανέναρξη φέτος. Επίσης επαγγελματίες που λόγω διπλοεγγραφών και λαθών δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήρια για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, καλούνται πλέον να τις καταβάλουν, και δη αναδρομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισφορές που έχουν συσσωρευθεί από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2017 θα πληρωθούν σε δόσεις, τον αριθμό των οποίων θα γνωστοποιήσει ο ΕΦΚΑ μέσα στο επόμενο διάστημα. Πάντως αν οι νέοι ασφαλισμένοι αναγκαστούν να πληρώνουν διπλές εισφορές κάθε μήνα για το επόμενο τετράμηνο, αντιλαμβάνεται κανείς πως θα περάσουν δύσκολο καλοκαίρι και φθινόπωρο, καθώς οι εισφορές θα συμπέσουν με τη διμηνιαία καταβολή του φόρου εισοδήματος και με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου