Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

«1984»: Η κυβέρνηση ζητάει από Google και Facebook να αποκαλύπτουν τα προφίλ των «ενοχλητικών» χρηστών!

«1984»: Η κυβέρνηση ζητάει από Google και Facebook να αποκαλύπτουν τα προφίλ των «ενοχλητικών» χρηστών!  την χθεσινή δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ότι «Σας παρακολουθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το facebook και τη google, η ελληνική κυβέρνηση έχει κατά τη θητεία της τετραπλασιάσει και επταπλασιάσει αντίστοιχα τα αιτήματα προς αυτές τις εταιρίες για αποκάλυψη στοιχείων ηλεκτρονικών προφίλ Ελλήνων πολιτών!

Τα στοιχεία τα παρουσιάζει το meaculpa και δικαιώνουν το χθεσινό άρθρο του pronews.gr που τόσο πολύ ενόχλησε την υπουργό με αποτέλεσμα να επιτεθεί σφοδρά κατά του pronews.gr γιατί την κατηγόρησε για οργουελική συμπεριφορά.

Όπως φαίνεται όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί

Οι πίνακες και τα γραφήματα που ακολουθούν δείχνουν ακριβώς τον αριθμό αιτημάτων της κυβέρνησης προς το facebook και τη google από το 2013 έως το 2018. Σημειωτέον, ότι οι ελληνικές αρχές και υπηρεσίες δεν μπορούν αυτόματα να άρουν το απόρρητο ενός προφίλ χρήστη μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Για να μάθουν ποιος είναι ο εκάστοτε «ενοχλητικός» πρέπει να ζητηθούν τα στοιχεία του από τη σελίδα ή την υπηρεσία που αυτός χρησιμοποιεί.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι, στο facebook, μέσα στο 2018 (και μόνο μέχρι τον Ιούνιο) έφτασαν από ελληνικής πλευράς 445 αιτήματα αποκάλυψης στοιχείων χρηστών.

Αν συγκρίνουμε τον αριθμό αυτό με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 παρατηρούμε ότι έχει τετραπλασιαστεί. Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, η αύξηση είναι κάθετη και σταθερή. 236 είναι τα αιτήματα για όλο το 2014, 448 για το '15, 601 για το '16, 771 για το '17. Παρεμφερής η κατάσταση όσον αφορά τη Google. Από τα 78, συνολικά, αιτήματα του 2014 φτάσαμε 374 του 2017 και τα 256 μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Τα στοιχεία αυτά, αν συνδυαστούν και με την αύξηση των εργαζομένων στην ΕΥΠ, αλλά και με την εντατική, παράνομη και χυδαία διαδικτυακή παρουσία και εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν μία σαφή εικόνα για το πώς η κυβέρνηση εφαρμόζει απολυταρχικές πρακτικές τύπου 1984: Μας παρακολουθούν, μας ελέγχουν, μας φακελώνουν και πλέον μας μαζεύουν και προληπτικά.




2 σχόλια: