Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Facebook: Kήρυξε πόλεμο στο Αντιεμβολιαστικό Kίνημα



ygeiamou.gr team 

Την αντιεμβολιαστική ρητορική θέτει στο στόχαστρο το Facebook και παίρνει μέτρα για να μειώσει την προβολή της στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Τον «πόλεμο» στους αντιεμβολιαστές και το αντιεμβολιαστικό κίνημα φαίνεται να κηρύσσει το Facebook. Στόχος ο περιορισμός της παραπληροφόρησης για τους δήθεν κινδύνους των εμβολίων που διασπείρονται μέσα από το Facebook.

Οι απόψεις αυτές επανήλθαν στο προσκήνιο από το περιθώριο που βρίσκονταν χάρη στα social media, τα οποία αξιοποίησαν για να πραγματοποιηθεί η αντιεμβολιαστική προπαγάνδα.

Το Facebook έλαβε την απόφαση να απενεργοποιεί λογαριασμούς και να απορρίπτει διαφημίσεις που παραπληροφορούν για τα εμβόλια. Παράλληλα θα προωθούνται έγκυρες πληροφορίες για την σημαντικότητα των έγκαιρων εμβολιασμών. Επιπλέον οι αλγόριθμοι του κοινωνικού δικτύου θα υποβαθμίσουν στις αναζητήσεις και στη ροή ειδήσεων τις σελίδες που δημιούργησαν υποστηρικτές της αντιεμβολιαστικής πρακτικής.

Το παράδειγμα του Facebook αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες και social media όπως το Instagram και το Youtube. Το τελευταίο ανακοίνωσε τροποποίηση του αλγορίθμου του για να μη προτείνονται στους χρήστες βίντεο που παραπληροφορούν για τα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου